Handelslekkasjen i Ringebu

HELGEFRED: Skal det åpnes for søndagshandel i Ringebu?

HELGEFRED: Skal det åpnes for søndagshandel i Ringebu? Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

leserinnlegg
Nå vil aktørene i dagligvarehandelen i Ringebu, støttet av kommunens næringssjef, ifølge GD.no åpne for søndagshandel i Ringebu for å hindre merkbar handelslekkasje til Vinstra.

I februar 2015 sa Ringebu næringsforening og Ringebu kommunestyre nei til at Ringebu skulle bli regionalt handelssenter, noe Vinstra sa ja til. Alle har vi sett resultatet når det gjelder nye handelsbedrifter på Vinstra. Å kompensere for denne handelslekkasjen ved å tillate åpne søndagsbutikker i Ringebu, uten å tro at Vinstra da vil svare med samme mynt, er vel nærmest å karakterisere som å skyte seg selv i foten.


Jeg tror at Tromsnes og Vålebrua over tid vil trekke til seg stadig flere besøkende og handlende, på bekostning av den lite trivelige byen Vinstra. Ikke ved å tillate søndagsåpne butikker, men ved å ta enda bedre vare på vakre Tromsnes og Vålebruas trivelige sentrum med sin karakteristiske bebyggelse, sine nisjebutikker, og legge forholdene til rette for nye småbutikker, grønne lunger, møteplasser og hindre fortetning. Og med søndagsroen i behold!


 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags