Alle mann til Lysgårdsbakken

Lillehammers egen Robert Johansson fortjener at det kommer mange for å se hopprenn i Ltsgårdsbakken, mener speakeren.

Lillehammers egen Robert Johansson fortjener at det kommer mange for å se hopprenn i Ltsgårdsbakken, mener speakeren. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

leserinnlegg
I mars 2004 hadde jeg bodd på Lillehammer ett og et halvt år. Verdenscupen skulle endelig komme tilbake til OL-byen fra 94. Det var utrolig spennende for en ung skihopper å få komme kloss på verdens beste hoppere.

De norske hopperne hadde vunnet alt den vinteren. Sigurd Pettersen vant hoppuka i utklassingsstil, Roar Ljøkelsøy ble verdensmester i skiflyvning i Planica og det norske laget tok gull i det samme mesterskapet. Bjørn Einar Romøren kom fra to seirer i Lahti og Kuopio og nevnte Ljøkelsøy kjempet om sammenlagtseieren i verdenscupen.

Og for en opplevelse det ble. Ikke bare fordi Roar Ljøkelsøy vant med bakkerekord foran Bjørn Einar Romøren og Simon Ammann, men mest av alt fordi Lillehammer leverte varene så til de grader.

Jeg kan huske jeg satt på toppen av bakken og så folk strømme til bakken. Det var en eneste lang, tjukk strek av folk over Lysgårdsjordet. Ikke før den første omgangen var ferdig ga køen seg. Da tok jeg også heisen ned fra toppen siden min vakt var over. Folkehavet var utrolig. Hele tribunen på nordsiden av bakken var full. Både langs unnarennet og på sletta. Det var også mange tilskuere på sørsiden av bakken.

Det er 14 år siden. Skiene mine ble lagt på hylla for 11 år siden, men engasjementet for hoppsporten har aldri blitt borte. Siden 2010 har jeg vært fast speaker i Lysgårdsbakken. Det var den første sesongen etter at mars-rennene ble borte.

Hele veien har drømmen vært å kunne være speaker for tusenvis av tilskuere. Nå er mars-rennene tilbake og det var lovende med folk i bakken i fjor. I år er situasjonen ganske lik den i 2004. Norske hoppere har vunnet mye i vinter. Bredden i det norske laget er enorm.

Men det er selvsagt et men. Og det er Robert Johansson. Lillehammers egen Robert Johansson. Med bart, OL-gull og to bronser i bagasjen kommer han hjem for å hoppe verdenscup. Han ligger på andreplass i Raw Air sammenlagt.

Tirsdag klokken 17.00 håper jeg Lillehammer-publikummet kjenner sin besøkelsestid. Da skal Robert og de norske hopperne få det publikummet de fortjener. Tusenvis.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags