Høyre-kommuner lykkes

Av
DEL

leserinnlegg 

Det har den siste tiden vært fokusert mye på befolkningsutviklingen i regionen vår. For å snu denne trenden er vi nødt til å skape arbeidsplasser. Kommunene må imøtekomme gründere og nyetablerte, men også eksisterende bedrifter som vil utvide eller utvikle bedriften sin.

Det bekymrer meg at den største kommunen i regionen møter Motorspeed på Lillehammer med en negativ og passiv holdning når de ønsker å utvide virksomheten og skape nye arbeidsplasser. Kommunene må ha forståelse for hvordan næringslivet fungerer. Det holder ikke å komme med at «det kan bli noe når nye E6 er ferdig». Det blir nesten å holde bedriftene for narr. Jeg har forståelse for at Lillehammer mangler næringsarealer. Likevel handler dette om den måten kommunen kommuniserer med næringslivet på. De er nødt til å forstå at man må handle raskt. Motorspeed kan ikke vente flere år på hjelp fra kommunen. Det er nå de har behov for å utvide.

Lillehammer kommune mangler næringsarealer og har derfor brukt 400 000 kroner på en ekstern rapport fra Vista Analyse hvor de vurderer tiltak. Det er altfor sent å sette i gang et analysearbeid når kommunen allerede mangler areal. Kommunen må være i forkant og planlegge langsiktig. Ved å kontinuerlig jobbe sammen med næringslivet unngår man å havne i en slik situasjon.

Rissa kommune i Trøndelag fremheves av den lokale næringsforeningen som et eksempel til etterfølgelse. Med Høyre i posisjon har de sørget for at det jobbes daglig med næringsplanen. På denne måten sørger de for at de alltid har ledige næringsarealer. I tillegg sikrer de en kommunal saksbehandling som imøtekommer næringslivets behov. Høyre ser betydningen av en god og serviceorientert offentlig sektor, og Rissa kommune viser høyrepolitikk i praksis.

Undersøkelser viser at næringsdrivende stort sett er misfornøyde med kommunenes næringsarbeid. Det er viktig å ta dette på alvor. Forskning viser at samarbeid mellom det offentlige og næringslivet er avgjørende for hvordan man lykkes med samfunnsutviklingen. Kommune-NM arrangert av NHO gir grunnlag for å tro at kommuner styrt av Høyre lykkes med dette. 5 av de 10 kommunene som scorer høyest er høyrestyrte. Høyres næringspolitikk bygger på næringslivets behov. Derfor trenger Lillehammer og Gudbrandsdalen Høyrepolitikk.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags