Nei til gratis barnehage

Av
DEL

leserinnlegg
Flere partilag i Arbeiderpartiet, blant annet Hamar Ap, har vedtatt at de er for gratis barnehage for alle. Dette vil koste rundt 12 milliarder i året, og slenger man på gratis SFO vil det koste 8 milliarder til. I tillegg til alt dette flørter flere partier på venstresiden med å innføre varm skolemat på skolen.

Gratis barnehage og SFO er absolutt en fin og velmenende tanke, men jeg skulle ønske debatten kunne handle minst like mye om hvordan vi skal gjøre tilbudene enda bedre, ikke bare hvordan det skal finansieres. Jeg er så heldig at jeg jobber litt i barnehage selv (verdens fineste jobb), og alle som hver dag jobber for at barn skal ha det trygt og fint i barnehagen gjør en fantastisk jobb.

Det er viktig at vi bevilger nok penger til barnehagene slik at de til enhver tid har råd til å gi barna sunn og næringsrik mat, til å kjøpe inn nødvendig utstyr og ikke minst til å alltid ha nok voksne til stede i barnehagen.

Fra 1.august 2017 innførte regjeringen gratis kjernetid for 6500 flere barn. Vi innførte også krav om flere pedagoger i barnehagene, og vi gir flere familier mulighet til å bruke ordningen med gratis kjernetid. Ordningen er viktig spesielt for familier som ikke snakker norsk hjemme, og på grunn av de har vi også innført krav om at alle barnehageansatte må kunne norsk.

Vi må tørre å snakke enda litt mer om bærekraftig velferdssamfunn, og selv om familien og de aller minste er det viktigste vi har, så gjelder det her også. Jeg ønsker ikke at staten skal betale barnehageplass for familier som fint har råd til å finansiere dette selv, men jeg synes det er veldig viktig at lavinntektsfamilier får hjelp. Både fordi det er viktig for barn å gå i barnehage og fordi det er mest rettferdig. Det er også grenser for hvor mye skattene bør økes, og når vi vet at fremtiden blir trangere økonomisk sett må vi tørre å sette grenser.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags