Regjeringen bidrar selv til netthets

HETS: Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner har selv et ansvar for å dempe netthets  , skriver innsenderen.

HETS: Kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner har selv et ansvar for å dempe netthets , skriver innsenderen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Leserinnlegg
Det strømmet til med hetsende kommentarer på Høyres facebook-side etter at partiet ønsket muslimer lykke til med fastemåneden ramadan. 

En overrasket kunnskaps- og integreringsminister, Jan Tore Sanner (H), maner deretter til kamp mot netthets i en video publisert av Høyre. 

Men Sanner bør se seg rundt! Hetsen i Høyres kommentarfelt, som han er så overrasket over og sier nei til, har også røtter i hans egen regjering. I regjeringskorridorene har Frp, Høyres tetteste samarbeidspartner, politikere som direkte bidrar til økt hat mot muslimer som gruppe. Regjeringsmedlemmer fra Frp og andre Frp-politikere bruker hatefull retorikk, konspirasjonsteorier og generell mistenksomhet mot muslimer som gruppe.

De senere årene har vi hatt en justisminister som har snakket om at et nytt korstog kan bli nødvendig. Det er den samme justisminister som han forsvarte da hun kom med konspirasjonsteorier mot Ap. 

Finansministeren har vanskeligheter med å omtale en jente med hijab som norsk og tyr til begreper som "snikislamisering". Eksemplene er mange. 

Språk er makt og skaper virkelighet. Våre statsråder og politikere skal framstå som forbilder, samlende for alle. De skal ikke bruke ord som splitter, hetser, stigmatiserer og diskriminerer. De skal ikke bruke et språk som hauser opp hat og skaper forskrudde virkelighetsoppfatninger.

Så om Sanner ville brukt andre ord, gjelder det om å feie for egen dør før han retter skytset mot kommentarfeltene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags