Hvorfor vrake Kringsjånavnet?

Navn: - Vi er mange som ikke forstår hvorfor den nye skolen ikke kan hete Kringsjå, skriver Marit Haaberg.Foto: Aleksander Myklebust

Navn: - Vi er mange som ikke forstår hvorfor den nye skolen ikke kan hete Kringsjå, skriver Marit Haaberg.Foto: Aleksander Myklebust

Av
DEL

leserinnlegg 

Takk til Gunnar Grandalen som endelig har tatt opp navneendringa av Kringsjå skole.

Jeg har i lang tid snakka med mange om saken og vi er mange som ikke forstår hvorfor ikke den nye skolen kan hete Kringsjå.

Skolebygget flyttes til det gamle uteområdet og uteområdet skal i framtida være der skolebygningene lå. Dette kan da ikke bety at skolen må skifte navn?

Jeg vet ikke hvorfor skolen i Nordre Ål fikk navnet Kringsjå, men det var sikkert vel gjennomtenkt da skolen ble bygd. Den ble åpnet i 1907, hvis mine opplysninger er riktige.

Kringsjå betyr et sted vi kan se vidt omkring oss.

Etter at Kringsjå skole ble bygd, fikk vi Kringsjåvegen, vi fikk Kringsjåbakken, vi fikk hvor Kringsjåtunet og Nye Kringsjåveg. Kringsjå skole var opprinnelsen til alle disse navnene. Skal disse også døpes om?

Vi har Kringsjå skolemusikk og drilltroppen.

Både skolen, musikkorpset og drilltroppen har sine fine faner. Nye faner må lages, hvem betaler for dette?

De som skal gå på Nordre Ål skole bor i akkurat det samme område som vi bodde i, som gikk på Kringsjå før. Sjøl gikk jeg der fra 1955 – 1962.

Jeg er klar over at Ekrom skal legges ned. Jeg har sjøl hatt 2 unger på Ekrom. Denne skolen ga ikke navn til et helt område i bygda, den fikk navnet sitt fra en gard i Gamlevegen med samme navn.

Denne navneendringa viser etter min mening en stor historieløshet hos dem som bestemmer i vår kommune.

Det er ikke bare denne saken som er et bevis på historieløshet, men nå er det Kringsjånavnet som vi må kjempe for å beholde.

Ber kommunepolitikerne om å bruke den gamle fjellvettregelen–det er ingen skam å snu!

Håper på mange innlegg til støtte for saken. Vi er mange som vil ha Kringsjå som navn på den nye skolen!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags