Nordre Ål skole

Av
DEL

leserinnlegg
Senere i februar skal kommunestyret i Lillehammer på ny diskutere navnet på den nye Nordre Ål skole, et navn som kommunestyret sjøl har vedtatt for to år siden - etter en god og grundig prosess. Utgangspunktet var to gamle skoler, Ekrom og Kringsjå, der den ene var for liten, den andre for gammel. Dessuten var kretsgrensene mellom skolene uhensiktsmessige.

Da tok kommunen et klokt og framtidsretta valg: De bestemte seg for å legge ned de to skolene og erstatte dem med en ny: Nordre Ål skole – som både barn, lærere og foreldre gleder seg til å ta i bruk til høsten. For å legge til rette for at dette skal være en skole der alle føler seg hjemme og starter på like fot ble det bestemt at ingen av de gamle navna skulle videreføres. Nå investerer kommunen om lag 300 millioner kroner i dette viktige utviklingstiltaket for hele nordre del av byen, og Nordre Ål skole er et godt, samlende og allerede innarbeida navn på skolen.

Det er viktig å få sagt at dette ikke er en kamp mellom skolene, og det vil vi heller ikke at det skal bli. Dette er tvert imot et godt eksempel på samarbeid og fellesskapsbygging mellom to skoler og lærerne, rektorene, foreldrene og ikke minst elevene der. Og slik har det vært i to år.

Jeg oppfordrer kommunestyret til å stole på den gode prosessen som var sist og beholde navnet Nordre Ål skole.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags