Hva er likestilling?

Det må være hver enkelt families valg å bestemme hvordan de fordeler foreldrepermisjonen, mener Anette Jensen.

Det må være hver enkelt families valg å bestemme hvordan de fordeler foreldrepermisjonen, mener Anette Jensen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

leserinnleggHva er likestilling? Er det bare det at et system bestemmer hvordan vi foreldre skal fordele tida vår med den nyfødte? Så skal alle gjøre det likt. Og så er det bare et matematisk regnestykke som skal gjøre at det blir likestilling? Så ved å legge til uker på fars fødselspermisjon så har menn kjempet en kamp om likestilling?

Det er flott at fedre har fått mulighet til å være sammen med de nyfødte barna. Personlig mener jeg likevel at det må være hver enkelt families valg å bestemme hvordan de gjør denne fordelingen. I vårt tilfelle førte denne «tvangen» til at far mistet sjansen til å få en fast jobb. Jeg kan tenke meg at «tvangen» har ført til slike konsekvenser for flere enn oss.

Jeg ville heller kjempet en kamp om rettigheten til å bestemme over vårt eget barn, og om tillit fra samfunnet når det gjelder troen på at vi selv kan klare å fordele tiden vår. Ikke misforstå, jeg synes det er fint med pappaperm. Det er også fint at det er satt inn i et system. Men det burde aldri være tvang.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags