I likestillingens navn må farsrollen gis status, støtte og betydning

- I likestillingens navn, må farsrollen gis status, støtte og betydning, skriver Kjersti Røhnebæk.

- I likestillingens navn, må farsrollen gis status, støtte og betydning, skriver Kjersti Røhnebæk. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

leserinnlegg 

Hørte på radio om familier uten far og om å åpne for å gi enslige kvinner assistert befruktning. Sjølsagt kan familier uten far klare seg bra. Likevel synes jeg vi må tørre å ta debattene rundt dette temaet.

I likestillingens navn, må farsrollen gis status, støtte og betydning. Nå er det litt tabu å snakke om betydning av en far fordi det «krenker» enslige mødre og lesbiske par med barn. Både døtre og sønner trenger far hvis mulig, de trenger nære, tette og sterke relasjoner til gode voksne av begge kjønn. Dette for å utvikle seg til sjølstendige mennesker som evner å gjøre egne refleksjoner og valg.

Barn og ungdom trenger voksne til identifikasjon, trygghet, motstand, moralsk og etisk veiledning. Senterpartiet støtter ikke assistert befruktning for enslige kvinner. FNs barnekonvensjon gir barn rett til å kjenne sitt opphav.

Det er for få menn i barnehage og skole til å kompensere for tap av far i familiene. De som er der, er viktige. La oss satse på å beholde og rekruttere. Vi vil ha menn som gir omsorg og oppdragelse. Vi vil ikke ha menn som slår eller trakasserer. Altså må vi sette pris på gode menn, de som er forbilder. Menn som deltar, menn som tar ansvar hjemme og ute, menn som tar avstand fra voldsbruk og menn som «rydder opp» ved voldsbruk. Like viktig som å få flere kvinner i styrerom, er det å få menn med i oppdragelse. Naturlig testosteron har sin funksjon. Vi trenger menn til mye mer enn å skru opp harde syltetøyglass, løfte de tyngste steinene og være dørvakt på utesteder.

Menn og fedre, ja takk!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags