Slutt med å snakke ned menn som omsorgs-personer

MENN: - Slutt med å snakke oss menn som omsorgspersoner ned i enhver likestillingssammenheng, skriver Høyres ordførerkandidat, Oddvar Møllerløkken.
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
NB! MODELLKLARERT

MENN: - Slutt med å snakke oss menn som omsorgspersoner ned i enhver likestillingssammenheng, skriver Høyres ordførerkandidat, Oddvar Møllerløkken. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix NB! MODELLKLARERT

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

leseinnlegg 

Det pågår en debatt om likestilling i GD, denne gangen særskilt rundt temaet foreldrepermisjon.

Jeg er enig med Anne-Marte Kolbjørnshus når det gjelder viktigheten av at likestilling må gå begge veier, herunder når det gjelder viktigheten av at man skal få lik lønn for likt arbeid – det skulle bare mangle. Dessverre er vi fremdeles ikke der, og det er fortsatt en meget viktig jobb å gjøre for å sikre likestilling i samfunnet vårt.

Der jeg derimot er meget uenig er når det gjelder oss fedre, og hvilke bidrag vi gjør.

Kolbjørnshus skriver; «Jeg er glad for at vi legger til rette for at far skal mer på banen i omsorgen for barna». Videre skriver hun; «Jeg har fått nok av at vi skal holde hus og hjem i orden, bake muffins og male med rosa farger.»

Da spør jeg; hvordan har det seg slik at man i likestillingsdebatten i 2018 fremdeles opererer med et tvangselement for fedre? Det er akkurat som det er en presumpsjon for, blant flere i debatten, at vi fedre ikke tar ansvar for omsorgen for barna våre, at vi sluntrer unna om vi ikke blir pålagt noe ved lov. Det har jeg fått nok av.

Vi er fedre i dag som henter og leverer, akkurat som mødre. Som kjenner tidsklemma på jobb, akkurat som mødre. Som forbereder dagens måltider til skole og middag, akkurat som mødre. Som er med å holde hus og hjem i orden, akkurat som mødre. Vi er ikke blitt tvunget til det, vi gjør det fordi vi er omsorgspersoner. Vi gjør det fordi vi tar ansvar. Selvfølgelig er det unntak. Vi er tross alt alle, både fedre og mødre, forskjellige.

Ja, vi har fortsatt en jobb å gjøre for å oppnå likestilling. Ja, det er viktig at foreldrepermisjonen blir fordelt på en god måte. Men, slutt å innta den holdningen at vi menn ikke tar ansvar for omsorgen for barna våre på tilstrekkelig måte. Slutt med å snakke oss menn som omsorgspersoner ned i enhver likestillingssammenheng. Jeg kan ikke tenke meg en mer viktig oppgave enn nettopp å ta vare på barna mine.

Les også: Hva er likestilling?

Les også: Har likestillingen gått for langt?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags