Frivillighet gir fellesskap og trygghet!

Merethe Kjellberg, Listekandidat Lillehammer Arbeiderparti

Merethe Kjellberg, Listekandidat Lillehammer Arbeiderparti Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

leserinnlegg 


Frivillighet er viktig og betyr noe for oss hele livet. Det handler om en miks av å gi hjelp til andre når du kan, og å motta hjelp fra andre når du trenger det. Mange tenker først og fremst på det å bidra på dugnad på ungenes fritidsaktiviteter som frivillighet, men det er så mye mer!

Vi i Lillehammer Ap ser behovet for frivilligheten som så stor, at temaet har fått en viktig plass i partiprogrammet vårt: "Med frivillighet som grunnpilar, skapes fellesskap som er mangelvare i et samfunn der individualisering kan skape utenforskap og ensomhet. Frivillige og ideelle organisasjoner skaper møteplasser, identitet og tilhørighet for folk fra alle lag i samfunnet. Lillehammer Arbeiderparti vil at de som ønsker det skal få bo hjemme så lenge som mulig. Vi vil derfor styrke hjemmetjenesten og sikre tilstrekkelig bemanning. De som bor hjemme må ha mulighet til et sosialt liv. Ensomhet og inaktivitet er et problem for mange eldre. Samarbeidet med frivilligheten blir stadig viktigere. "

Oppgaver løses blant frivillige på mange områder. Det vi bidrar med gjennom engasjement for idrettslaget og korpset er frivillighet, men minst like viktig er blant andre Natteravner, Den Norske Turistforeningen, Røde Kors og Frivilligsentralen.

Gjennom alle typer frivillighet er det folk i alle aldre som bidrar for andre. Befolkningen blir eldre. Det betyr ikke bare at vi trenger mer hjelp, men vi blir også flere som kan bidra og som bidrar. Joda, den stadig eldre befolkningen trenger mer hjelp og det er en stor utfordring, men vi må også tilrettelegge for å hjelpe hverandre. Ensomhet og utenforskap kan reduseres gjennom frivillighet, vi trenger hverandre og et samfunn uten medmenneskelighet blir kaldt og lite trivelig.

Sti og løypegutta i DNT er en gjeng voksne gutter som elsker å være ute og liker å bruke tida si på å tilrettelegge for oss andre små som store som går på tur. Natteravnene er ikke det samme uten at vi har med de trygge godt voksne. Vi kjenner vel alle til den rørende TV-reklamen med den eldre damen for Natteravnene, og i vår egen by har vi fantastiske folk som bidrar til at de unge skal føle seg trygge på byen. Røde kors er et annet godt eksempel på at både unge og eldre både får og gir hjelp. Vi snakker om en miks av leksehjelp, norsktrening, trim og besøksvenner.

Frivillighet kan være satt i system, men ikke alt kan og skal være det. Mange bidrar med å hjelpe naboer, venner og familie uten at det kan og skal settes i båsen for frivillighet - det å være der for hverandre er og skal være, noe vi verdsetter. Sammen skaper vi varme, fellesskap, omsorg og glede.

Vi i Lillehammer Arbeiderparti er opptatt av at frivillighet er en viktig del av samfunnet, og vi vil jobbe for at frivilligheten skal ha gode vilkår også i årene som kommer! Lillehammer Arbeiderparti jobber for sterkere fellesskap, og frivilligheten er en svært viktig del av dette fellesskapet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken