Velferd gjennom fellesskap og solidaritet

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

leserinnlegg 
Oddvar Møllerløkken skriver i innlegg 8. juni at Ap er opptatt av ideologi, og ja det er vi. Han tror tilsynelatende at privatisering og konkurranseutsetting er det som skal til for å ta vare på velferden vår i fremtiden. Jeg for min del tror på det historien har vist oss, nemlig at velferd skapes gjennom fellesskap, solidaritet og omfordeling gjennom skattepolitikken. Da gir vi alle like muligheter! Vis meg det land der privatisering og markedstenkning har skapt velferd.

Høyres og Aps ideologiske utgangspunkt er forskjellige, Aps, Trosholmens og min ideologi baseres på erfaring og dokumentert kunnskap. Dette er ikke teoretisk ideologi, men erfaringsbasert læring gjennom årtier. Møllerløkkens tro på valgfrihet gjennom privatisering er derimot teoretisk ideologi.


Det handler ikke om at alle tjenestemottakere er like, det er de selvfølgelig ikke. Det handler om at alle skal få likeverdige tilbud. Og det får de gjennom offentlig omsorg der likhet, rettferdighet og ivaretakelse av de ansattes vilkår er bærende elementer. Konkurranseutsetting med kommersielle aktører som skal ta ut overskudd av driften, har gjerne kutt i personalkostnader som konsekvens. Jeg mener at privat profitt på offentlig finansierte tjenester har omkostninger som strider mot velferdsstatens verdigrunnlag». Og ja, dette er ideologi!

Kjellberg Merethe

Kommunestyrerepresentant Lillehammer AP

Lillehammer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken