Vi venter fortsatt

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

leserinnlegg 
Høyre sin kommunestyrerepresentant Bjørgulv Noraberg prøver å gi meg et tilsvar på mitt leserbrev om å stoppe sentraliseringen. Høyre velger å angripe mine posisjoner, og at Ap lokalt ikke har gjort nok. Svar på sentraliseringen regjeringen står for, og hva de selv skal gjøre om de kommer i posisjon, får vi visst ikke vite.

Jeg konstaterer at Noraberg velger å ta Høyres ynglingsøvelse, å fremsette påstander om samrøre mellom LO og Ap, og få dette til å framstå som noe skummelt og farlig. Det får stå for Noraberg sin regning. At jeg har blitt vist tillit både i Arbeiderpartiet, og i min fagforening, som er Handel og Kontor, og i LO lokalt er jeg stolt av, og glad for.

LO og Ap er to selvstendige organisasjoner, som har et formelt samarbeid. Et samarbeid som bare har vært til det beste for utvikling av Norge igjennom over 100 år.

Det er også viktig å ha med seg det historiske bildet. LO og AP har vokst opp av samme rot, gjennom arbeidsfolkets ønske om bedre livsvilkår, og med bedre vilkår i arbeidslivet og utvikling av velferdsordningen i samfunnet. Igjennom disse ønskene, og med en faglig og politisk arbeiderbevegelse som jobbet sammen, har man skapt en velferdsstat som har hatt som mål og sikre alle som har hatt behov for tjenester.

Man har sikret at vi løser de store viktige oppgavene i samfunnet i fellesskap, finansiert av oss alle i fellesskap over skatteseddelen, det blir rimeligst slik.

Et sterkt Ap, med tett samarbeid med LO er en demning mot høyresidens iver etter privatisering av velferd og svekka rettigheter for arbeidstakere. Dette har man sett over hele Europa. I de landene der det har blitt kjørt en kile inn mellom sosialdemokratiske partier og fagbevegelsen, har høyresiden vunnet fram med sine løsninger for samfunnet og arbeidstakere har tapt.

Det kunne vært interessant å høre hva lokalt Høyre mener om at NHO mener at Lillehammer er den nest best i Innlandet – målt på NHO sitt kommune NM.

Og hva er så dette NM for noe? «Kommune-NM er en årlig rangering av de økonomiske prestasjonene og rammebetingelsene for næringslivet i norske kommuner, utført i regi av NHO.» Er det slik å forstå at Lillehammer Høyre er uenige med NHO?

Noraberg skryter av arbeidet Lillehammer Høyre gjør overfor sentrale politiske miljøer for å sikre arbeidsplasser i vår region. Det skulle jo bare mangle, om de lokale partilag av regjeringspartiene ikke gjorde det. Neppe mye å slå seg på brystet av.

Dog er det ikke noe varsel om å stoppe sentraliseringen fra Lillehammer Høyre sin side, snarere tvert imot.

Å få svar på hva som skal bli så bra med Høyre i posisjon i Lillehammer for næringslivet får vi vel ikke. Mange fine ord er ikke det samme som handling.

Les også: Hva med egen innsats, Vassdokken?

Les også: Stopp sentraliseringen

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken