Når et Lillehammer Ap beskylder andre for skitten valgkamp, skyter de bare seg selv i foten

Kommuneøkonomien er den viktigste valgkampsaken- den debatten bør ikke AP, SV eller Venstre lenger forsøke å sabotere.

Kommuneøkonomien er den viktigste valgkampsaken- den debatten bør ikke AP, SV eller Venstre lenger forsøke å sabotere. Foto:

Av
DEL

leserinnlegg
Nylig gikk Ap-medlemmer ut i GD og bekymret seg over en spredning av «negative budskap», beskyldninger, forvrenging av fakta og direkte løgn i den politiske debatten i Lillehammer.

De fleste vil vel umiddelbart være enige, men her er det likevel noe som skurrer såpass med hensyn til kombinasjonen budskap – adressat, at det sikkert har fått flere enn meg til å sette kaffen i vrangen.

For her sitter nemlig Ap, utkledd som Mor Teresa, i et glasshus med tynne vegger og kaster stein så glasskårene fyker.

For det er jo nettopp Ap, Venstre og SV, med ordfører Espen Granberg Johnsen, varaordfører Ingunn Trosholmen, gruppeleder Mads Furu, planutvalgsleder Terje Rønning og gruppeleder Mizanur Rahaman i spissen, som hittil i denne valgkampen har spilt på hele sitt register av hersketeknikker og usanne påstander – i det som ser ut som desperate forøk på å stanse en saklig debatt.

For «spredning av negative budskap» kan vanskelig forstås på annen måte enn «spredning av sannheten om deres egen realpolitikk i denne kommunestyreperioden»?

At de med «negative budskap» altså mener uønsket omtale av deres egen lånefest og gjelda som har eksplodert? At betjening av den økte gjelda vil medføre kutt i driftsbudsjettet på mange titalls millioner i året? Og enda økte kommunale gebyrer? Overskridelser i hundremillionersklassen på luksuriøse byggeprosjekter? At de har kutta mer enn 50 årsverk med varme hender innen helse uten å spare en eneste krone? -Fordi kostnadene – med økt sykefravær, flere bøter fra sykehuset for utskrivningsklare pasienter kommunen ikke hadde nok ansatte til å ta imot, kjøp av flere eksterne sengeplasser og økt bruk av private vikarbyråer, – var høyere enn besparelsene med å kutte? Nedlegging av tre grendeskoler med hemmelighold av rapport og brudd på partivedtekter- uten grunn? Om at de har dyttet penger ned i lomma på Skifestivalen og Olympiaparken, og mens hotellene ikke fikk betaling?

Hvis det er slik i Aps verden at å snakke om deres egen realpolitikk er synonymt med «spre negative budskap» og de mener dette er skadelig fordi det medfører «politikerforakt og lav velgeroppslutning» for dem, er det vel smartere, og ikke minst redeligere å endre politikken, enn å kritisere andre for å fortelle om den.

For hvem andre enn Ap-ordføreren og er det som ved to anledninger har lagt hodet sitt på blokka og beskyldt meg og Byavisas redaktør Tore Feiring, for å lyve om tall? Og begge gangene blitt arrestert? Og hvem andre enn ordføreren var det som forsøkte å blamere meg og ta fra meg troverdigheten ved å kalle meg dum «regnemester?» Hvor jeg dukket for slaget, og det traff rådmannen.

Ja, det er kanskje en «underlig» valgkamp i Lillehammer i år. Det skyldes hovedsakelig at noen av oss for første gang på visstnok veldig lenge, har greid å løfte realpolitikk på dagsorden.

En debatt som omhandler det som faktisk berører folk, men som den nyforlovede koalisjonen Ap, SV og Venstre synes gjøre alt som står i deres makt for å stanse. Fordi de skjønner at jo mer som kommer fram av fakta om politikken de har ført i denne perioden, desto mindre velgeroppslutning får de.


Jeg vil likevel oppfordre til saklig og redelig debatt – om de virkelig viktige tinga!
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags