Noterer vi ny, norsk rekord i krenk, likevel?

Hilde Jorunn Hoven, Sp: Man må faktisk spissformulere seg og rope litt i jungelen om man som vanlig innbygger, skal bli lagt merke til.

Hilde Jorunn Hoven, Sp: Man må faktisk spissformulere seg og rope litt i jungelen om man som vanlig innbygger, skal bli lagt merke til. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Leserbrev
I oktober i fjor noterte lillehamringen Atle Antonsen for ny norsk rekord i krenk. Den var i klassen «På andres vegne», og Antonsen mente den kom til å stå lenge. Nå er jeg imidlertid blitt usikker på om rekorden likevel ble slått i forbindelse med at SVs gruppeleder Mizanur Rahaman, gikk på talerstolen under kommunestyremøtet torsdag kveld.

Rahaman er kommunestyre- og formannskapsmedlem og gruppeleder for SV. SV er i posisjon i Lillehammer. Sammen med Ap og Venstre har de et klart flertall i kommunestyret og kombinert med tilstrekkelig bruk av partipisk har de sikret flertall for alle sine forslag de tre siste årene. De tre partiene har dermed i praksis all politisk makt i kommunen og Rahaman befinner seg i den indre kjernen av den politiske makteliten i Lillehammer.

Rahaman gikk altså på talerstolen og sa at han ikke aksepterer at innbyggerne, verken i leserinnlegg eller i kommentarfelter, kritiserer ham som politiker eller hans politiske avgjørelser. Han krevde innbyggernes respekt og takknemlighet for det omfattende politiske arbeidet han legger ned, ifølge ham selv;  et produkt av gratisarbeid og offervilje. 

Men antakelig mottar Rahaman kr 125 285,88 i politikerlønn i året fra Lillehammer kommune. Altså i overkant av kr 10 000 i lønn for hvert kommunestyremøte. (Utvalgsmøter er på dagtid og da har man rett på fri med lønn fra hovedarbeidsgiver for å utføre politisk virksomhet).

Mens du regner på hvor mange torsdagskvelder en hjelpepleier må jobbe for å tjene 125 285,22 kroner, kan jeg opplyse om at SV sammen med Ap og V i denne kommunestyreperioden har lagt ned tre gode grendeskoler. Redusert hjemmesjukepleien med 49 årsverk. Brukt 15 millioner velferdskroner i året på å betale bøter til Helse Sør Øst og på kjøp av sengeplasser. Hatt årlig sjukefraværskostnad på 21mill. Betalt milllioner til velferdsfrofitterende vikarbyråer. Sneket millioner av fellesskapets penger ned i de hullete lommene til Olympiaparken og Skifestivalen. Hatt en grenseløs lånefest som ville fått Luksusfellen-deltakere til å rødme, som hever gjeldsgraden fra ca 62,5% i 2015 til utrolige 175 % i 2022! Falt ned til 380. plass på ranking for Pleie og omsorg og klatret til 6. plass i eiendomsskatt.

Nei, her er det da ingenting innbyggerne skal kunne kritisere Rahaman for?

Rahaman fortalte at han hadde opplevd å blitt kalt „surrehue" av en innbygger, noe han ikke kunne tolerere. Enda verre var at en annen (som alle skjønte var Terezia Hole), i et leserinnlegg hadde skrevet at politikerne i Lillehammer styrte etter prinsipper som kunne minne om de i Nord- Korea - diktaturet hvor innbyggerne altså ikke har ytringsfrihet og ikke kan kritisere makta …

Ja, hvordan kunne hun komme på å antyde noe slikt? 

-Jeg håper flere enn meg ser ironien …

Når vi noterer ny rekord i krenk, er den til GD. Den fjerde statsmakt, som etter kommunestyremøtet laget en artikkel som ikke bare understøttet Rahamans sutring, men blåste opp fenomenet frustrerte og sinte innbyggere til å framstå som et samfunnsproblem.

Det eneste maktmidlet vanlige folk har, nemlig å kunne snakke fritt til og om makta, er ifølge GD, nå blitt en trussel mot demokratiet. Innbyggere som ikke applauderer posisjonspolitikere, er nå pekt ut som samfunnsfiender fordi de skremmer politikerne bort fra politikken.

Men man må faktisk spissformulere seg og rope litt i jungelen om man som vanlig innbygger, skal bli lagt merke til, slik som Hole gjorde. Mange leste innlegget  hennes nettopp fordi overskrifta var spissformulert. 

Men innbyggerne må ta seg en bolle, krever altså GD, - dypt krenket på vegne av makta.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags