– Vi må gi hyttefolket mulighet til å handle i sentrum lørdag ettermiddag

Hyttefolket vil ha utvidede åpningstider i sentrum når de oftest befinner seg her, dvs. lørdag ettermiddag, skriver styreleder  Kjetil Schonhoi Lillehamer Sentrum Drift AS.

Hyttefolket vil ha utvidede åpningstider i sentrum når de oftest befinner seg her, dvs. lørdag ettermiddag, skriver styreleder Kjetil Schonhoi Lillehamer Sentrum Drift AS.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

leserinnlegg 

Julemåneden er lagt bak oss, og hvilken måned! Med værgudene på vår side fikk vi virkelig presentert «Julebyen Lillehammer». Mange gode krefter utførte en fantastisk jobb for å gi et best mulig bilde av byen vår ut til den store verden. Dette vil vi forhåpentligvis nyte godt av i året som kommer, hva enten vi snakker om sommer- eller vinterhalvåret. Vi kan imidlertid ikke hvile på laurbærene.

Varehandelen er i sterk endring, og vi må henge med. Konkurransen blir skarpere, og den kommer fra alle kanter. Vi bør ikke lenger omtale «netthandel» som en trussel; den er kommet for å bli. Vi må heller se på hvilke muligheter den gir oss, selv om vi kanskje driver en mindre, enkeltstående forretning på Lillehammer.

Internett som salgs- og distribusjonsarena kan utnyttes av alle, store så vel som små aktører. Og vi må henge med. Samtidig vil Lillehammer sentrums unike produkt og fortrinn fremdeles være handleopplevelsen, i historiske omgivelser som gir kunden det lille ekstra. Det lille ekstra som ikke kan oppnås andre steder, eller via nettet. Med særskilte produkter, en særegen atmosfære og god service skal vi være konkurransedyktige!

Samtidig ser vi at handlemønstrene endrer seg, og det handlende publikum er i bevegelse. Noen grupper forsvinner, mens nye kommer til. Innbyggertallet på Lillehammer er relativt stabilt. Vi har imidlertid et omland med en voldsom vekst i fritidsbebyggelsen. Pr. nå har vi ca. 25.000 hytter i vårt definerte «nærområde».

Årlig tilvekst utgjør flere hundre hytter. I antall personer utgjør dette noen tusen nye «innbyggere» hvert år. Disse må vi ta godt vare på; disse utgjør vår umiddelbare befolkningstilvekst!

Markedsundersøkelsen utført av Lillehammer Sentrum Drift AS i 2017, viste at hyttefolket ønsket utvidede åpningstider i sentrum når de oftest befinner seg her, dvs. lørdag ettermiddag. De gjør dermed unna ski- eller fotturen på formiddagen, og vil gjerne besøke Lillehammer og handle på ettermiddagen. Da må vi gi dem den muligheten!

Derfor har styret i LSD vedtatt nye anbefalte åpningstider på lørdag ettermiddag, fra kl 16 til 18. Da slipper hytteturistene å møte stengte dører kl 16. Endringen skjer fra 17. februar, dvs. i vinterferien. Dette for å få en raskest mulig effekt av endringen.

Samtidig utvider vi også på lørdags morgen, fra kl 10 til kl 9. Da rekker lokalbefolkningen å handle før de skal ut på tur. Ved å ha oppe fra 9-18 på lørdager tilpasser vi oss markedets behov; vi kaller det «markedsbaserte åpningstider».

Og så vil noen forretninger mene at dette ikke passer dem, mens andre vil applaudere. Ingen forretninger er like, dog har vi alle et felles ansvar for å tilby de handlende like og forutsigbare åpningstider i sentrum; dette gjør at flere handler hos oss, hvilket gir høyere inntekter for alle og mere stabile arbeidsplasser.

Gårdeierne får i neste omgang sine rettmessige leieinntekter, hvilket igjen gjør vedlikeholdet av våre flotte bevaringsverdige bygg lettere. En svært viktig bieffekt er at vi kan fortsette å betegne oss som byen med «Norges flotteste gågate»!


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags