Ja, vi skal arrangere

Marit Roland (Ap) debaterer arrangørbyen Lillehammer med Høyres Bjørgulv Noraberg.

Marit Roland (Ap) debaterer arrangørbyen Lillehammer med Høyres Bjørgulv Noraberg.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

leserinnlegg 

Lillehammer har arrangementskompetanse og anlegg i verdensklasse. Lillehammer Arbeiderparti vil styrke og sikre at denne kompetansen og anleggene ivaretas og videreutvikles. Vi har et stort fortrinn som arrangør og vertskap for store idretts- og kulturarrangementer og vi ønsker å gjøre denne stolte merkevaren enda mer kjent. (Derfor har vi også en ambisjon om et nytt OL og PL i Norge).

I GD 23. mai d.å. skriver Bjørgulv Noraberg at også Høyre vil styrke og foredle Lillehammer som nasjonal og internasjonal idrettsarrangør. I sitt innlegg skriver Noraberg at vi ikke kan fortsette som før – og at vi trenger endringer. Noraberg hevder at vi er i et vakuum og begrunner det med to pågående prosesser, som begge er initiert av Lillehammer kommunestyre, der han selv sitter.

Kommunestyret har vedtatt én utredning av framtidig organisering av eierskap til anlegg og selskaper som har idrettsanlegg, og én utredning av framtidig organisering av arrangementer.

Videre skriver Noraberg at vi «driter på draget» om «vi skal legge ned all utadrettet markedsføring av Lillehammer» og han viser til de store ringvirkningen som de store idrettsarrangementer har for Lillehammer og regionen – både markedsmessig, men også inntektene disse arrangementene gir oss.

Norabergs innlegg har etterlatt spørsmål som vi mener må besvares. Tror Noraberg og Lillehammer Høyre at kommunestyret gjennom den bestilte utredningen ikke ønsker å arrangere store internasjonale idrettsarrangementer? Det er mulig vi tolker han urett, men han etterlater et inntrykk av at utredningene vil resultere i en avvikling av Lillehammer som destinasjon for store idrettsarrangementer.

Når Lillehammer Ap ønsker de nevnte utredningene velkommen og ser fram til at arbeidsgruppa legger fram sine svar og sin innstilling i juni, er det fordi vi erkjenner at vi må videreutvikle arrangørkompetansen i Lillehammer og søke nye måter å organisere gjennomføring av internasjonale idrettsarrangementer på. Vi trenger nye blikk og nye perspektiver – for å være en foretrukket arrangør også i framtiden.

Til vinteren står nye arrangementer for tur: Lillehammer skal igjen være vertskap for verdenscup i Nordiske grener i november 2019, arrangere Para-VM i desember 2019 og NM-veka for vinteridretter i mars 2020. At vi er tildelt disse, viser at vi er attraktive og gode.

Vi har et stort ansvar for å forvalte oppgaven på en bærekraftig og god måte – både med tanke på økonomi, miljø og den store frivilligheten vi har i Lillehammer. De beste løsningene ligger foran oss – de skal vi identifisere og benytte oss av – for merkevaren Lillehammer og for idretten i Lillehammer.

Vi har ikke oppfattet at kommunen og regionens ambisjon om at Lillehammerregionen skal utvikles til Europas mest komplette vintersportsdestinasjon står på spill. Det er heller ikke en intensjon om at vi skal dempe våre ambisjoner i utredningene kommunestyret har bedt om. Derfor er det uheldig dersom Lillehammer Høyre og Noraberg, som selv sitter i utredningsgruppa, kommuniserer at videre utvikling for anlegg og arrangementer er satt i fare.

Les også: Ja, vi skal arrangere

Les også: Ja vi skal arrangere, men ikke for enhver pris!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags