Høyre vil verken privatisere eller kutte i helse- og omsorg

Av
DEL

leserinnlegg
Det skrives berettiget mye om situasjonen i helse- og omsorgssektoren for tiden. Det er åpenbart at vi trenger endringer, ikke mer av det samme. Vi har lansert vår syvpunktsplan tidligere i år. Heldigvis er det kort tid igjen til valget hvor man kan få endringer.

SVs kommunestyrerepresentant Mizanur Rahaman «angriper» i et leserinnlegg 10. juli partiet Rødt for deres holdning til situasjonen i kommunens helse- og omsorgstjeneste.
Det kan skrives mye om det innlegget, men det jeg reagerer på her er den usannhet (løgn) som Rahaman uttrykker når han skriver følgende:
«At Rødt synes det ikke er nok er greit, de må gjerne komme med forslag til hvor mye som må bevilges og hva som må gjøres. Men at de er åpne for å samarbeide med Høyre, som vil privatisere og kutte i tjenestene, er for meg et under».

Høyre vil nemlig verken privatisere eller kutte i tjenestene.

Høyre har sagt hele veien at vi vil vurdere å sette ut på anbud deler av tjenesten. Til Rahamans opplysning er ikke konkurranseutsetting/anbud det samme som å privatisere. Anbud betyr at det er kommunen som skal bestille og betale for tjenestene. Ved privatisering er det den enkelte bruker som selv bestiller og betaler for tjenestene. Vi vil ikke privatisere, vi vil åpne for at private eller frivillige organisasjoner kan bidra sammen med kommunen i leveransen gjennom anbud.

Og hvor har Rahaman det fra at Høyre vil kutte i tjenestene? Inntil han kan dokumentere det, anser vi hans påstand i leserinnlegget som en usannhet. Jeg håper vi slipper mer av det i debatten.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags