Hva er bærekraftig næringsutvikling?

- 40 prosent av dagens verdiskapning kommer fra privat tjenestenæring, skriver Per A. Mæhlum.

- 40 prosent av dagens verdiskapning kommer fra privat tjenestenæring, skriver Per A. Mæhlum. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

leserinnleggFor å oppnå bærekraftig næringsutvikling er det ikke mer handelsarealer utenfor et godt etablert bysentrum og kjøpesenter vi skal prioritere. Vi er nå vitne til en dramatisk strukturendring med overetablering og større andel netthandel, som utfordrer den tradisjonelle handelen.
Troen på flere arbeidsplasser fordi en gir grønt lys til mer etablering av handelsvirksomhet er ikke bærekraftig fordi handelsvolumet ikke har vekstvilkår. I flere tiår har industrilokaler og næringstomter i altfor stor utstrekning blitt utviklet med detaljhandel. Det vi nå trenger på Lillehammer er å legge enda mer til rette for videre utvikling innenfor de områder vi har best forutsetninger for å lykkes og skape trygge og gode arbeidsplasser. Turisme, idrett, arrangementer er bærebjelker i det lokale næringslivet, som bidrar og høster av Lillehammer som merkevare. Vi skal kjempe for offentlige arbeidsplasser, sykehuset, Statens vegvesen, Fylkesadministrasjonen, Fylkesmannen, Cyberforsvaret. Dessuten viser Lillehammer at vi er en attraktiv lokalisering for Høgskole, utdanning innenfor kultur og idrett, denne posisjonen skal vi forsterke.
Samtidig tiltrekker vi oss mange kreative studenter, hvor vi blant annet har fått etableringer som pophøgskolen Limpi og nå nylig den private videregående skolen Create, som driver med musikk, dans, og drama. Denne skolen legger vekt på kulturentreprenørskap, slik at elevene skal skaffe seg kunnskap og forståelse for hvordan de kan leve av kultur. Dessuten er det etablert et godt tilbud og miljø med filmskolen og TV-skolens lokalisering i byen.
Viktigst av alt nå er å legge til rette for tjenestenæringen. 40 prosent av dagens verdiskapning kommer fra privat tjenestenæring. Samarbeid mellom offentlige og private krefter ar viktige suksesskriterier og her har Lillehammer lykkes. La oss heie på hverandre og finne gode helhetlige løsninger sammen.
Derfor takk til lokale politikere i posisjon, AP, V, SV som hørte på oss fra handelsnæringen og gikk foran og sørget for at handelen skal og må utvikles der den allerede er etablert i sentrum og med samarbeid med kjøpesenteret Strandtorget.
Vi må nå sammen ruste oss for en kamp for fullverdig kryss på ny E6 ved Øyresvika (Lillehammer sør), slik at trafikken som kommer nordfra finner det attraktivt å kjøre inn til Lillehammer sentrum.
Videre må vi verne om vår unike natur rundt oss, slik at vi fortsatt er en attraktiv by å bo og flytte til. Vi må sørge for en god balansert plan for bruk av Gropmarka og de omliggende naturopplevelser byen vår er omkranset av. Dette må også gjelde jordvernet.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags