Hvem skal ha ansvaret for Lillehammer?

INHABIL?: Bjørgulv Noraberg (H), nærmest til venstre i bildet, presenterer seg selv med så mange roller at han åpenbart blir inhabil i mange saker i Lillehammer, skriver Wolfgang Müller.

INHABIL?: Bjørgulv Noraberg (H), nærmest til venstre i bildet, presenterer seg selv med så mange roller at han åpenbart blir inhabil i mange saker i Lillehammer, skriver Wolfgang Müller. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Leserinnlegg
I en hel uke har det i GD og Byavisa vært fyldig med informasjon om økonomisaker og vinterarrangementer i byen vår. Det hele toppet seg 22. mai.

Jeg har brukt mye av min tid til å følge med på innlegg, og jeg ber i dag på det sterkeste om at Lillehammer befolkningen følger nøye med på alle utspill, vedtak og uttalelser som treffer oss direkte, – deg og meg og våre egne penger. Jeg forsøker derfor i dag å henge bjella på de forhold som hittil har ført oss inn i denne alvorlige situasjonen.

Først måtte vi lese om Bjørgulv Noraberg sine gjøremål og posisjoner de siste 30 år, på en selvskrytende måte som jeg aldri har opplevd før. Hans politiske, næringslivs- og idrettspolitiske posisjoner kan fylle en hel «hatteforretning». Inhabiliteten gjennom alle disse rollene er åpenbar, og kvalifiserer for «rødt kort». Gult kort holder ikke her!

Noraberg sine regnestykker for avviklingen i Lillehammer Skifestival as er så villedende at han ikke bør være med i fremtidige lagoppstillinger.

Hva har skjedd med byen vår de siste årene, hvor den politiske venstresiden har hatt samtlige hender på rattet?

– Helse og omsorg

– Byutvikling

– Kompetanse i ansettelsesprosesser med riktige vedtak

– Arrangør- eller ikke arrangøransvar, i fremtidige profesjonelle vinteraktiviteter


Over alt registrerer du og jeg, men ikke alle innbyggere, de store finansielle problemene. Jeg vet ikke hvem som skal betale den påløpte gjelden, i dag på 2,8 milliarder kroner.
Jeg vil anbefale rådmannen og ordfører å spille Lotto og V75 med travhester.


La meg begynne med det siste først. Det ble vedtatt at kommunen ikke skulle bære noe arrangøransvar. Hva så, jo, man skyver oppgavene over til Lillehammer Olympiapark AS, et annet kommunalt eid selskap, som i seg selv er en annen økonomisk katastrofe. Og med de samme aktørene som like frekt, hvert eneste år, har brukt sine sugerør ned i den offentlige pengekassa, dvs. dine og mine skattepenger. At akkurat de samme personene vil bruke nye millioner på et forespeilet nytt OL i Lillehammer, gjør saken enda verre.

Jeg sier til dere: Bortkastede penger; og engasjementene må stoppes umiddelbart fra kommunens side. Vi arrangerer gjerne, som Dag Winquist og Knut Korsæth skriver, men deltakere og de som sitter med gevinsten må betale hva det koster.

Noen av aktørene med sugerør, sitter i dagens GD (27.5) og tolker NIF sitt vedtak slik at de fortsatt skal «sondere» (det nye ordet!) OL-mulighetene for Norge. Dette kommer aldri til å skje de neste 20 årene! Og dette skal vi i dag fortsatt bruke våre penger til?
Aldri!

Jeg er i dag ikke så lykkelig som før over å være i bysentrum. Dette er ikke mer mitt elskede Lillehammer!

Bare vent til utbyggingen av Mesnasenteret blir ferdig. Vi vil først tro det, når vi ser det! Terrassen, byens nye «Dokketeater» og planene om Gondolbanen ...

Til alt dette har vi i hvert fall nok vann!

Jeg har alltid støttet en sunn utvikling, styrt av ansvarlige politikere sammen med planutvalget i spissen, og ikke den praksisen som vi er vitne til i dag.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags