Jeg håper hun ikke gir seg

UREDD: Vi trenger slike politikere i kommunestyret, skriver innsenderen om Hilde Jorunn Hoven fra Sp.

UREDD: Vi trenger slike politikere i kommunestyret, skriver innsenderen om Hilde Jorunn Hoven fra Sp. Foto:

Av
DEL

Leserinnlegg
Som politiker må man tåle at ens egne argumenter blir imøtegått. Ja, sågar må man akseptere at ens argumenter også blir harselert med. Ytringsfriheten står sterkt i Norge. Heldigvis. Dette kan selvsagt i noen tilfeller oppleves som sårende. Men slik må det være.

Derimot går det en klar og tydelig grense et annet sted. Det er når en eller flere harselerer på en stygg måte over noen sine meninger i seg selv og ikke forholder seg til saken. Eller at man tillegger en person en mening eller et standpunkt det ikke er grunnlag for å gjøre. Dette er ikke ulovlig i juridisk forstand, men bryter allmenne moralske prinsipper. Sagt på en annen måte: At man tar spilleren gjennom en stygg sklitakling og ikke ballen. I fotballen gir man rødt kort for en slik forseelse. Med rette. Det har vært noen nære eksempler på dette. Det skjedde før jul, da et knippe politikere fra Arbeiderpartiet angrep personen Sanna Sarromaa i etterkant av at hun hadde ytret seg om nominasjonsprosessen i partiet.

Det synes dessverre å skje igjen. Denne gangen gjelder det Hilde Jorunn Hoven, kommunestyrerepresentant fra Sp.

I GD 8. mai kom det fram at Lillehammer, Øyer og Gausdal skulle ta bedre vare på krigsveteranene sine. Opplegget ble vedtatt mot Hilde Hovens (Sp) stemme. Hun mente også at veteranene burde tas vare på, men at man ikke burde bruke administrative ressurser i kommunene på dette nå.

Her finnes det sikkert argumenter både for og imot dette. Men i etterkant av saken utsettes Hoven nå for en hatsk retorikk som jeg synes er ganske uverdig. Særlig på sosiale medier. Flere synes å spille bevisst på at Hoven gjennom dette ikke har empati med krigsveteranene, det historiske bakteppet for dette og forsvaret av Norge. For å nevne noen sitater: "Jeg må ha misforstått, trodde Sp var et parti som støttet opp om det norske forsvaret". "Hilde Hoven er jo negativ til nesten alt, så jeg er ikke overrasket".

Er dette for å svekke hennes troverdighet som politiker? Er det tilfeldig at saken kom i GD omtrent på samme tid som frigjøringsdagen? Ikke vet jeg. Uansett er det et personangrep vi er vitne til. Jeg er politisk uavhengig og har ikke noe spesielt varmt hjerte for Senterpartiet, men er redd for hvilke konsekvenser dette skal få? Sett utenifra opplever jeg Hilde Hoven som en ærlig og uredd politiker, som vil det beste for byen vår. Slike politikere trenger vi i kommunestyret. Ja, vi trenger sågar enda flere. Men hvor lenge orker hun å drive på hvis dette skal være konsekvensene? Jeg håper hun ikke gir seg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags