Livsfarlig kjetting på offentlig område: Kommunen (les: Rådmannen), har ansvaret når nestemann går i bakken.

UYLYKKER:  Etter at denne kjettingen kom opp, har det vært minst tre alvorlige ulykker, skriver  Svein-Erik  Klouman.Foto: Kine Søreng Hernes

UYLYKKER: Etter at denne kjettingen kom opp, har det vært minst tre alvorlige ulykker, skriver Svein-Erik Klouman.Foto: Kine Søreng Hernes

Av
DEL

leserinnlegg 

GD forteller om en eldre dame som er alvorlig skadet etter å ha kjørt inn i en sperrekjetting på Idrettsanlegget på Stampesletta. Saken kom i avisa da hun politianmeldte.

Det GD ikke vet, er at jeg for mange uker siden var i nærheten, da en dame gikk rett i bakken med et smell, fordi hun ikke så kjettingen. Den gang gikk det tilsynelatende bra. På det tidspunktet var kjettingen grå.

Jeg sendte melding og varslet kommunen om den alvorlige hendelsen dagen etter. Da ble kjettingen malt gul og svart.

Så sent som i går fikk jeg høre om ett tilfelle til, hvor en person syklet inn i kjettingen og ble liggende. Vedkommende syntes det var flaut, og har ikke gjort noe med saken!

Denne midlertidige sperringen kom opp i forbindelse med ombygging av hele området mellom hallene. En av hensiktene var å skille mellom gående og kjøretøyer, for å hindre ulykker. Paradokset er at det aldri har vært alvorlige påkjørsler på stedet. Etter at skillet ble etablert, og kjettingen kom opp, har det vært minst tre alvorlige ulykker, og det er fortsatt sannsynlig, at det kan inntreffe flere.

Kommunen skal ha, som fast rutine, å skrive avviksrapporter. Avviksrapporter skal virke forebyggende og hindre gjentakelse. Avviksrapporter skal også gis alvorlighetsgrad, som i begge tilfelle må antas å være av graden HØY. Og det skal være konkludert med hvilke tiltak man ser som løsning på problemet.

Hendelsene med kjettingen skal da ha sine avviksrapporter. Jeg betviler at disse er skrevet. Da får man heller ikke se kommunens vurderinger av nødvendige tiltak.

Mitt beste forslag til tiltak vil være å fjerne kjettingen, og skilte innkjøring forbudt. Selv om noen bryter forbudet, burde det være bedre enn å risikere at kjettingen skader folk. Og hvis man erfarer at innkjøringsforbud ikke blir overholdt, greier vel kommunens parkeringsvakter å ta seg av det?

Kjettingen henger der fortsatt, dog litt bedre merket, men den er fortsatt en felle, for uoppmerksomme myke trafikanter. Ta dere en tur på sykkel en mørk høstkveld og sjekk sjøl!

Kommunen (les: Rådmannen), har ansvaret når nestemann går i bakken.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags