Opp ned og avkledd helse i Ap på Lillehammer

AVKLEDD: Må man gå til jurist samtidig, hvis man trenger pleie og omsorg fra Lillehammer kommune, er spørsmålet innsenderen retter til Ap-leder Mads Furu.

AVKLEDD: Må man gå til jurist samtidig, hvis man trenger pleie og omsorg fra Lillehammer kommune, er spørsmålet innsenderen retter til Ap-leder Mads Furu.

Av
DEL

Leserinnlegg
I GD 15 juli skriver Lillehammer Aps leder Mads Furu følgende under overskriften "Godt må bli Bedre" om helse i Lillehammer: "Det blir stadig enklere å være innbygger i Lillehammer om du er syk, gammel eller har redusert funksjonsevne av andre grunner. Men utfordringer har vi fortsatt. Kommunebarometeret for 2019 som nettopp ble offentliggjort synliggjorde det."

Jeg vet ikke hvor Aps partileder henter sin virkelighet ifra, men fra den virkelige virkeligheten kan det ikke være. Lillehammer raser nedover på kommunebarometeret for nettopp "Pleie og Omsorg". Plass nr. 377 i 2017, nr. 380 i 2018 og nr. 403, dvs. i realiteten sist i Norge i 2019.

Det vil si, det blir ikke stadig enklere, men overveiende sannsynlig stadig vanskeligere i Lillehammer.

Videre skriver Aps Furu:

"Det kom som en stor overraskelse også på oss da rådmannen sist høst la fram oversikten over bruk av innleide vikarer i tjenestene."

Det er veldig rart at man blir overrasket over dette, over konsekvensene, tilstanden og vikarbruken etter at de vedtok å si opp 40 stillinger.

Trodde Ap at de 40 gikk på jobb kun for moro skyld eller at de bare satt og slurpet kaffe og gumlet fyrstekaker i arbeidstiden?

I GD 13. juli, to dager før Furu sitt innlegg, skriver en bruker, Kjell Magne Enget, om tilstanden i hjemmetjenesten:

"Opplæring er mangelvare, norskkunnskaper er til dels helt fraværende, basale kunnskaper om pleie og hygiene mangler hos enkelte, brukere har ligget inntil 14 timer i sengen, brukere har hatt over 60 pleiere på ett år, og inntil seks måneder mellom besøk av en og samme pleier, inntil én uke uten en dusj, hele dager uten mat ... Listen er lengre."

Dette er grovt uverdig. Spørsmålet som tvinger seg fram er om ikke Helsetilsynet må på banen og vurdere kommunen og forsvarligheten med tanke på helsetjenestene som tilbys.

Eller skal det være slik, at man må gå til jurist samtidig, hvis man trenger pleie og omsorg fra Lillehammer kommune?

Det har vært flere innlegg om tilsvarende situasjoner og følgene i bl.a. GD.

Likevel er Aps partileder overrasket over tilstanden, konsekvenser av eget vedtak og skjønnmaler situasjonen.

For å øke forståelsen og minske overraskelsen, kunne det kanskje vært en idé at Aps ledelse på Lillehammer kledde av seg og gjorde seg til frivillige pleiepasienter i sitt eget system en ukes tid? Kanskje ville de da lettere se, forstå og beskrive virkeligheten?

Hvem vet. Troverdigheten må jeg dessverre si de uansett ser ut til å være ferdige med å kle av seg.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags