Gå til sidens hovedinnhold

Respekter Grunnloven

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserinnlegg Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Etter Grunnlovens paragraf 115 kreves det 3/4 flertall på Stortinget for suverenitetsavståelse. Den blå-blå regjeringen planlegger nå å innføre EU¨s tredje energimarkedspakke i EØS-avtalen og legge Norge under energibyrået ACER via overvåkningsorganet ESA.

ACER overvåker både nasjonale reguleringsmyndigheter og kraftselskapene i EU-landene og tilsvarer Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) og Statnett.

Regjeringen planlegger en ny reguleringsmyndighet for energi (RME) som skal skilles ut fra NVE. Før valget gjennomførte Nei til EU en undersøkelse av stortingskandidatenes  syn i denne saken.

Kandidatene til Senterpartiet, Sosialistisk Venstreparti, Rødt og Kristelig Folkeparti svarte at de var motstandere, det samme svarte en del av kandidatene til Fremskrittspartiet og enkelte fra Arbeiderpartiet.

Bryter våre folkevalgte på Stortinget Grunnloven og lar være å stemme etter egen overbevisning men lar den blå-blå regjeringen få det som den vil - vil ikke følgene kun bli at landets borgere må belage seg på en kraftig økning i strømprisene.

Også politikerforakten som allerede er høy nok som den er, vil bli enda større. Derfor forventer jeg at representantene i vår nasjonalforsamling  stemmer etter egen overbevisning og i henhold til sine valgløfter.

Storting og regjering må også følge de demokratiske spillereglene. Norge er så vidt meg bekjent fortsatt ikke et diktatur.