Hva med dyra på Maihaugen?

Eli Solberg er opptatt av hva som skjer med dyra på Maihaugen når turistsesongen er over.

Eli Solberg er opptatt av hva som skjer med dyra på Maihaugen når turistsesongen er over. Foto:

Av
DEL

leserinnlegg 

Store overskrifter i GD 6.9: Maihaugen blir verdens flotteste bymuseum – 30 millioner kroner. Nylig ble dronning Sonjas barndomshjem åpnet – hvor mange millioner var nå det? Ja, store visjoner, ambisjoner og innsats og svimlende pengebeløp er i omløp.

Hva med dyrene som har vandret omkring på museet og vært med og gitt inntrykk av et autentisk liv slik det var i gamle dager? Men hvor autentisk er det, når man på slutten av turistsesongen avliver dem fordi Maihaugen ikke har råd til å ha ha et dyreoppsyn slik at de kunne få gå ute på beite litt lenger?

Det er enda lenge til snø og kulde. Og om ikke annet, kunne de ikke bli overført til et annet sted hvor de drev forsvarlig dyrehold? For på Maihaugen ser det ut til at det er helt andre ting som teller enn dyrevelferd. Jeg har lagt merke til turistene, hvor opptatt de er av å hilse på og fotografere like gjerne dyra som de gamle hus.

Da synes jeg, og flere med meg, at man skulle bevilge mer penger til et oppegående dyrehold som viser omsorg for dyra og setter ned foten for regulær utnyttelse. Da kunne kanskje Maihaugen skilte med noe annet – om enn lite påaktet – et velfungerende og etisk forsvarlig dyrehold. Det er faktisk veldig trist for noen av oss trofaste turgåere på Maihaugen, plutselig finne ut at nå er det ene og andre av dyra som vi pleide å hilse på ekspedert – hvor?

Men så er det vel en annen ting, som at Maihaugen de senere år ikke har så altfor stor interesse av stedlig engasjement, nå som man har de store horisonter i sikte, hele verden må vite. Men mest synd synes jeg på dyrene, og jeg har likevel et lite håp om at også der skal komme nye perspektiver, innstilling og holdningsendring.

Om jeg nå skulle ta feil, så kunne jeg tenke meg en redegjørelse for hva som skjer på dette området.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags