Et siste svar til hr. Bakke og MIFF

Av
DEL

leserinnlegg
Først vil jeg selvfølgelig beklage at jeg kom til å påstå at hr. Bakke kom med gammeltestamentale og kristenkonservative argumenter, det hadde jeg nok ikke noe belegg for å si, bortsett fra det faktum at MIFF og hr. Bakkes argumentasjon er påfallende like, og MIFFs bakgrunn kjenner vel de fleste til. Også er det jo litt pussig at hver gang man velger å gå ut for å kritisere Israel, ja så trekkes antisemitt, og pro Palestina kortet med engang.

Det var selvfølgelig i orden at dersom min sønn gjorde en forbrytelse/forseelse, så kunne myndighetene bare komme med bulldosere og fjerne hele familiens eiendom. Slik gjøres det av Israel på Gaza og Vestbredden.

Med fare for å virke som jeg prøver å drive en eller annen form for voksenopplæring, vil jeg anbefale hr. Bakke og de som leser dette å gå inn på NRK radio sine sider, på nett. Søk på "stemmer fra Israel", et radioteater av Finn Junker, som tar utgangspunkt i vitnesbyrd fra veteraner i det Israelske forsvar. Vitnesbyrdene er samlet inn av organisasjonen Breaking the silence, og tar for seg hendelser på de okkuperte områdene fra 2000 til 2010.

Man setter seg selv veldig høyt til hest, når man går ut og påstår at FN systemet er så partisk at det bruker enhver anledning til   å diskriminere Israel. Måten Israel oppfører seg mot folket i de okkuperte områdene, får meg til å undre; har Israel glemt historien til sitt eget folk? Bakke gyver løs på Hamas, som den virkelig stygge ulven i den her sammenhengen. Dersom man snur litt på det (nå kommer propalestiner kortet flygende), kan man jo sammenligne Hamas med gutta på skauen, Oi, skvatt du nå hr. Bakke. De gjør jo en del av de samme tingene som Gutta på skauen, de står opp mot, saboterer, og sloss mot en okkupant på egen jord. Høres det kjent ut?

Ifølge Oslo-avtalen fikk Gazastripen en fiskergrense på 20 nautiske mil. Den er nå redusert til 2 mil, av Israel. Gazas befolkning er avhengig av å få fiske. Nå kan de kun fiske helt nært kysten, men det er nesten umulig å fange noe, da det er stor forurensing av kloakk som renner urenset ut i havet, fordi Israel har systematisk bombet kloakksystemene.

Bakke mener, i likhet med bl.a. vår egen Støre da han var utenriksminister, at blokaden av Gaza var lovlig. Bakkes agenda vet man, man kan jo bare undres på Støres agenda. Mens de mente den var lovlig, mente FNs høykommissær for menneskerettigheter Navi Pillay at den var ulovlig, da, med bakgrunn i folkeretten forbyr utsulting av sivile, som krigsmetode ovenfor sivile, og forbud mot innføring av kollektiv straff.
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags