Klimaordførere med ambisjoner?

Av
DEL

leserinnlegg 

I starten av februar ble kampanjen “Klimaordførerne” lansert - som en del av Oslos arbeid som Europeisk miljøhovedstad i 2019. I kampanjen skal 12 ordførere og fylkesordførere ta en valgfri klimautfordring med inn i eget liv - med mål om å leve mer miljøvennlig i 30 dager fra og med 8. februar.

Hver ordfører har satt hver sine mål, og Opplands fylkesordfører er blant de 12 som deltar. Miljøpartiet De Grønne Lillehammer synes det er et supert utgangspunkt!

Samtidig synes vi fylkesordførerens mål om å “la bilen stå litt oftere” er lite ambisiøst og lite konkret. Flere andre har siktet lavt, men flere har tallfestet målene sine og siktet høyere. Modums ordfører skal eksempelvis få med familien på å kun spise mat som er over best før-datoen, eller som ellers ville blitt kastet, i sin 30-dagersutfordring.

Matsvinn står for like mye klimautslipp som all persontransport totalt, og norsk matsvinn alene kunne mettet 800.000 mennesker. Å leve på “utgått” mat i en måned er derfor en utfordring som viser både innsikt og pågangsmot. Derfor vil Miljøpartiet De Grønne Lillehammer gi to nye utfordringer:

1) Fylkesordfører Even Aleksander Hagen: Vil du øke ambisjonene og signalisere sterkere lederskap i den grønne utviklingen?

2) Ordfører Espen Granberg Johnsen: Vil du kaste deg med på utfordringen og sette deg et mer framtidsretta mål? Er det vanskelig å vite hvor dere skal starte, kan klimakalkulatoren til Ducky.eco gi nyttig innsikt i egne vaner og eget utviklingspotensial. Om dere heller vil ha noen gode forslag: Hva med en hel måned med kjøttfrie hverdager, halvparten bilfrie dager eller kjøpestopp den neste måneden? Lykke til!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags