Gå til sidens hovedinnhold

Ryddeaksjon: 6 tonn avfall

Johannes Wahl Gran

Strandryddepresident

Lillehammer

Følg på: Facebook

Artikkelen er over 3 år gammel

leserinnlegg Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Stiller du opp på høstens kanskje viktigste dugnad?

Kjære strandrydder, her kommer et forsinket takkebrev og en oppfordring til aktiv plukking av avfall. 

Et nytt krafttak mot forsøpling nærmer seg – og er enda nødvendig. Plast på avveie er en avgjort uting, og ingen kan med sikkerhet standfeste at denne noen gang vil bli borte. I en global sammenheng kan forsøpling være offer for utdeling av skyld, eller ansvarsfraskrivelse, men her i Innlandet stammer alt avfall i naturen fra norsk jord. Det er flaut, men heldigvis kan vi gjøre noe med problemet.

For den handlingsorienterte vil jeg gjerne orientere om forestående strandryddeuke. Den går av stabelen mandag 10. – søndag 16. September. Som du kanskje vet er dette samme uke som fylkeskommunens kunstuke, og kommunens idrettsuke. Programmer fyller seg raskt opp, og planer legges gjerne god tid i forveien. Derfor vil jeg samtidig be om hjelp med å spre budskapet til lag, innbyggere, foreninger, FAU-grupper m.fl. 

En sjau i naturen krever deltakere. Nok en gang må du, jeg og vennene våre til pers for tidligere synder. Nok en gang må dugnadsånden blåse over byen vår. Bli med på laget en gang til!

Ønsker du og din forening, ditt lag eller din klasse å delta også i høst? Har du glemt satsene fra vårens Strandryddeuke? Er arrangementet virkelig for alle? Lurer du på noe i forbindelse med ryddeportalen.no? Kanskje har du andre henvendelser, nøl ikke med å ta kontakt – arrangementet kan for eksempel søkes opp på Facebook.

Til slutt vil jeg på vegne av Naturvernforbundet i Lillehammer, samarbeidet bak "Strandryddeuka på Lillehammer" og nærmiljøet, igjen takke de av dere som deltok for innsatsen i vårens strandryddeuke på Lillehammer.

Takk!

Resultatet på kommunenivå ble over 6 tonn avfall rett til Roverudmyra, framfor rett i Mjøsa.