Uriktig om fusjonsprosess mellom Mjøsen og Glommen

- Våre medlemmer har egne meninger og lar seg selvsagt ikke presse til å følge styret og styreleders retning, skriver Terje Uggen, Siv S. Høye, Asbjørn Bjørnstad og Ole Randin Klokkerengen.

- Våre medlemmer har egne meninger og lar seg selvsagt ikke presse til å følge styret og styreleders retning, skriver Terje Uggen, Siv S. Høye, Asbjørn Bjørnstad og Ole Randin Klokkerengen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

debatt

Politisk redaktør i GD Hallvar Grotli kjører en ubalansert kampanje mot fusjonsprosessen mellom Mjøsen Skog og Glommen Skog. Han har åpenbart tatt klart personlig standpunkt i fusjonsspørsmålet og bruker sin redaktørtyngde i å framsette påstander om steinhardt press på tillitsvalgte og at Mjøsens styreleder drives av personlige privatøkonomiske motiver i sitt arbeid for en fusjon mellom Mjøsen og Glommen. Det tegnes et vrengebilde av styreleder, Mjøsen og Glommen som aktører i et spill der organisasjonens valgte organer er satt ut for å sikre Terje Uggen som styreleder i et fusjonert framtidig skogeierandelslag. Framstillingene i Grotlis debattinnlegg 24. april og 7. mai er fulladet av sarkasme og udokumenterte påstander. 

Styret følger opp årsmøtets enstemmige vedtak i 2015 og 2016 om å ta strukturelle grep som en glassklar bestilling fra andelseiernes øverste organ. Da Mjøsen Skog ikke fikk de øvrige skogeierandelslagene med på fusjon innledet vi et nærmere samarbeid med Glommen. 

Grotli gir en beskrivelse av hvordan styreleder forsvarte Mjøsen Skogs drift og profil på årsmøtet 2018 og følger opp med: «To månedersenerevar han i gang med andre planer. Intet annet enn fusjon var ansvarlig» Dette er feil framstilling.

I juni i fjor, under et felles styre- og ledermøte i Mjøsen og Glommen, kom styrene fram til at samarbeidet var utviklet så langt vi kunne nå uten å legge til virkesomsetningen. Utredning av fusjon ble derved tema. I august besluttet styrene å gå i forhandlinger. Siste forhandlingsmøte var 6. mai i år. Underveis i prosessen har vi fått mange gode korrektiver fra våre andelseiere som er tatt med i forhandlingene.

Grotli mener det er oppsiktsvekkende at fusjonsplanen fortsatt lar vente på seg i sin endelige form. Det vil vi på det sterkeste tilbakevise. Det er vel så oppsiktsvekkende at Grotli feller sin dom over prosessen og fusjonsplanen før den endelige fusjonsplanen er klar. Forhandlingsutvalget har jobbet så raskt og godt som det har vært mulig med å innarbeide innspill fra siste høringsrunde, grundige vurderinger fra KPMG og fra advokat Tore Thallaug. 

Videre gjør Grotli et poeng ut av at «Uggen møter sinelokale foresatte, lokallagslederne, onsdag kveld. Et steinhardt press legges på lokale medlemmer og tillitsvalgte.» Dette har ikke Grotli saklig grunnlag for å hevde, og det er heller ikke riktig. Møtet var en del av informasjonsarbeidet før saken sluttbehandles. Vi hadde ingen intensjon om å legge press på styrelederne, og det ble heller ikke gjort. Møtet informerte om innholdet i den reviderte fusjonsplanen og ga mulighet til å stille spørsmål og komme med kommentarer. Så blir det opp til dem og andelseiermøtene i juni å ta stilling til hva de mener er beste veivalg for Mjøsen Skog i fusjonsspørsmålet.

Det er med undring vi oppfatter at Grotli tilsynelatende har så liten tiltro til Mjøsens andelseiere og tillitsvalgte ute i organisasjonen. Våre medlemmer har egne meninger og lar seg selvsagt ikke presse til å følge styret og styreleders retning.

I samordnings- og integrasjonsfasen vil en fusjon kreve mer tid enn normalt for styreleder. Da Terje Uggen ble spurt om han var villig til å stille som styreleder, ønsket hans arbeidsgiver Veldre Almenning ikke å tillate det på grunn av antatt arbeidsomfang i Glommen Mjøsenstyret. Derfor kom en tidsavgrenset kompensasjon til Veldre Almenning opp. Denne er behandlet i begge styrene. Det var en naturlig forutsetning for ordningen at Uggen ble gjenvalgt som Mjøsens styreleder ved årsmøtet som var 24. april. Det ble han, i henhold til valgkomiteens innstilling ble, med 121 stemmer for og 9 blanke.

Les også: Fusjonen som starter med å øke kostnadene – i ledelsen

Les også: Trangt nåløye og mye på spill for Mjøsen Skog

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags