Skiløype, veg og både og ...

Skiløype eller brøtet veg? 
Foto:GD/arkiv

Skiløype eller brøtet veg? Foto:GD/arkiv

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

leserinnlegg
Jeg har i over 20 år hatt hytte på Berget og fulgt debatten. Den har vært nokså ensidig. Det er lite vi som vil ha brøytet har kunnet uttrykke oss, uten å nærmest bli hetset.

Vi som vil ha brøytet har vært av den klare formening at en reguleringsplan uten grunneiers samtykke ikke kan tre i kraft. Jeg har i som leder i Nybygda I.L. planlagt og opparbeidet mange mil med skiløyper. Da Sel kommune for noen år siden bevilget penger og ba oss om samarbeide og rydde en skitrasé som kommunen var med og godkjenne, trodde vi på en løsning. Trasen ville gitt en bedre inngang til fjellet, enn å gå vegen langs Ula.   Det ble snart klart for oss at andre krefter overstyrte dette.

Vi var klare for en saklig debatt, og kunne fått meget god skiløype utenfor vegen som kunne snølegges tidlig med kunstsnø. Hele forsøket fra oss ble av mange latterliggjort og boikottet.

Da ble det vedtatt av en del av oss å gå rettens veg. Retten ga oss medhold, og la til grunn det vi i mange år hadde påpekt.

Det er av visse personer nærmest oppfordret til sivil ulydighet ved å ikke godta dommen. Kommunen truer med å anke, noe som vil vanskeliggjøre en dialog som kan gi en god løsning.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags