Nå må omkampene om navnet på Nordre Ål skole ta slutt

Av
DEL

Leserinnlegg

Vi registrerer at et mindretall jobber iherdig for å få omgjort det enstemmige kommunestyrevedtaket om navnet til vår felles nye skole; Nordre Ål skole. Det virker som om at det er på sin plass å minne om sakens realiteter og hva som er fakta.

Allerede tilbake til november 2016 vedtok kommunestyret enstemmig at Ekrom og Kringsjå skoler skulle inviteres til å foreslå navn på den nye skolen. Som føringer for forslagene bestemte kommunestyret at navnet burde knyttes til skolens beliggenhet eller til en kjent person fra Lillehammer, men ikke være beslektet med noen av de tidligere skolenes navn.

Etter en grundig og god prosess hvor både elever, foreldre og ansatte kom med sine navneforslag var det tydelig at et overveldende flertall foreslo at skolen skulle hete Nordre Ål skole. Det var rådmann og kommunestyre enige i, og vedtaket ble fattet i februar 2017. I den skrevne saken står det: "Navnet er geografisk og vurderes å gi et godt grunnlag for å gi en felles identitet for elever, foreldre og ansatte ved den nye skolen".

Godt grunnlag for felles identitet for elever, foreldre og ansatte ved den nye skolen. Det er her sakens kjerne er. Siden februar 2017, altså i TO år, har rektor, skolens ansatte og elever jobbet med å skape denne felles identiteten nettopp under navnet Nordre Ål skole. Et fremtidig fyrtårn i tre som skal fylles med lærelyst og mestringsglede. En skole som ungene gleder seg til å begynne på og som de allerede er medeiere i. Dette har vi klart fordi det ikke har vært fokus på "oss" på Ekrom, eller "dem" på Kringsjå – tvert om. Fokuset er VI på Nordre Ål skole. Et "vi" flere føler seg hjemme i, blant annet gjennom å ha spilt fotball på Nordre Ål jente- eller guttelag. Et "vi" som ble stadfestet når både Ekrom og Kringsjås elevrådsledere, sammen med ordføreren, la ned grunnsteinen for den nye skolen som inneholdt elevenes brev med tanker og håp for Nordre Ål skole.

Nå må omkampene ta slutt. Prosessen rundt navnevalget Nordre Ål skole har vært demokratisk og grundig, et overveldende flertall ønsket Nordre Ål som navn. La oss fortsette å bygge felles identitet og stolthet gjennom Nordre Ål skole.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags