Lillehammer kommune og vikarbruken

Vikarbruk koster Lillehammer kommune mange millioner kroner.

Vikarbruk koster Lillehammer kommune mange millioner kroner.

Av
DEL

leserinnleggI GD har Aps ordførerkandidat en lang beskrivelse av de ideologiske forskjellene mellom Ap og Høyre. Hun er noe uheldig med valg av tidspunkt for å komme med sin politiske erklæring.

I Aftenposten gjengis samme dag kommunenes kostnader for bruk av vikarer i helsetjenesten i en rapport utarbeidet av Sykepleierforbundet. Rapporten oppgir at Lillehammer i 2018 brukte 41 millioner kr på innleie av vikarer, og det var bare Oslo med 81 mill. og Tromsø med 50 mill. som hadde et høyere kostnadsnivå. En «småby» som Bergen klarte seg med 40 mill. kr i 2018.

Med all uroen omkring tilstanden innen helse og omsorg på Lillehammer, burde en ordførerkandidat være orientert om kommunens kostnader på dette punktet. Når det dokumenteres et så stort avvik mellom liv og lære, går det hardt ut over troverdigheten for så vel ordførerkandidat som parti.

I parentes: Dersom 1 mill. kr lønner to sykepleiere, kunne det vært ansatt 82 arbeidstakere innen helse og omsorg på Lillehammer for det som ble brukt på vikarer i 2018.

Til kjedsommelighet: Det ble fjernet 40 stillinger innen helse og omsorg i begynnelsen av dagens valgperiode.Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags