Tiggerforbud løser ingenting

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

leserinnlegg
NRK har skapt stor debatt med sin nye dokumentar om kriminelle utenlandske miljøer i Norge. Dette har fått mange til å rope opp om et tiggeforbud. Men det er liten logikk i å innføre enda flere forbud for å stoppe folk fra å gjøre ting som allerede er forbudt.

Enkelte bruker tigging som skalkeskjul for kriminalitet, men kriminelle bruker også mange andre virksomheter for å kamuflere seg. Løsningen er naturligvis ikke å forby skalkeskjulet, men å straffeforfølge lovbruddene. Å forby mennesker å be om hjelp på gata rammer mange flere enn de kriminelle. Det vil også ramme mange mennesker som selv er offer for den organiserte kriminaliteten. Det er dypt urettferdig, og ikke Norge verdig.

Derfor er tiggeforbud verken riktig medisin, eller moralsk akseptabelt for å hindre organisert kriminalitet. De Grønne er et liberalt og solidarisk parti som tar problemene ved rota. Et tiggeforbud tar ikke problemene ved rota, men vil i verste fall gjøre politiets arbeid med å ta de kriminelle enda vanskeligere. Vi blir ikke kvitt fattigdom ved å dytte den vekk fra det offentlige rom.

Hvis vi ikke klarer å løse samfunnets fattigdomsproblemer, må vi i alle fall tørre å se den.

Ingvild Kessel

1. kandidat for De Grønne i Oppland

Lillehammer

Følg på: Twitter

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags