Seksuell oppmerksomhet, trakassering og overgrep

OVERGREP?: Vi har nok kjønnskamp her til lands, om ikke vi skal risikere å gå amok, skriver innsenderen.

OVERGREP?: Vi har nok kjønnskamp her til lands, om ikke vi skal risikere å gå amok, skriver innsenderen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Leserinnlegg
En kulturkjendis utbasunerer nå at han har erfart en masse overgrep i sitt virke. Han hevder videre å vite hvem synderne er. Nå står han frem og utfordrer alle mannfolk som vet noe, om å komme på banen. Gamle som unge.

Han blir prompte støttet av politikere som hevder han viser mot. Som en representant for den norske varsleriveren, så kan han nok benevnes som en frontkjemper, men å kalle dette for mot, er vel å ta litt for hardt i. Menns angiveri på dette området er vel muligens noe annet.

Får denne holdning spre seg, så bør man alvorlig bekymre seg for de mange motiver som kan ligge skjult bak det å tyste på andre. Dette kan bli en særs alvorlig sak som krever særlige nyanser.

MEN å få menn generelt på banen er ellers høyst velkommen. Menn som føler frustrasjon av påstandene som nå flommer over. De som frykter at terskelen for trakassering er i fritt fall og at mulige straffereaksjoner skimtes i det fjerne.

Stå frem gutter og si hva dere mener! Taushet blir mistenkeliggjort. Det hevdes nemlig titusenvis av urapporterte voldtekter. Ikke vær redd for å betraktes å være en fordekt overgriper. For sladrehanker må ikke få operere alene på denne arenaen.

Greit nok at vårt favorittland USA avslører en mengde grisete maktmenn med grotesk adferd og at en engelsk minister går av etter å ha lagt hånden på låret til en yngre dame for femten år siden. Men å slippe dette løs i et varslerland som vårt, kan bli en tragedie.

Selvsagt har vi sykelige maktmenn og perverse som har forbrutt seg også her, men med vår tragiske historie med falske anklager bør vi trå forsiktig. De mange avdekkede justismord i rettspleien må også være et varsko.

Det meldes nå fra Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet at et økende antall unge jenter henvender seg til deres nettside «ung.no» med spørsmål om hvorvidt de er voldtatt. De ønsker ekspertråd for om terskelen for overgrep er overtrådt.

Dette er viktig ettersom de vil kunne ha krav på hundretusener i voldsoffererstatning samt fri advokatbistand. Dette gjelder så vel nåtid som i fortid, og i groveste tilfeller så langt tilbake som 25 år. Det er å håpe at det her ringer noen bjeller.

Vi har nok kjønnskamp her til lands, om ikke vi skal risikere å gå amok. La vanlige folk få slippe til i debatten og la ekspertene, politikere og særinteresser ta seg en pause til det verste er over. Slik kan vi få en slutt på denne vanvittige adferd fra alle kanter, uten at for mange skadede ligger igjen på slagmarken.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags