Etter knapt 10 minutter ble vi kastet ut av området

Mari Aasbakken etterlyser et sted i Øyer hvor barna kan leke og kose seg, utendørs. (Arkivfoto)

Mari Aasbakken etterlyser et sted i Øyer hvor barna kan leke og kose seg, utendørs. (Arkivfoto) Foto:

Av
DEL

leserinnlegg
Etter å ha blitt kastet ut av lekeplassen på Solvang skole i Øyer, måtte jeg og min 15 måneder gamle sønn finne andre steder å leke – men hvor?

Tilbudet for de aller minste i Øyer kommune er for dårlig. Det finnes ingen offentlige lekeplasser utenom barnehagene og skolene for de minste å boltre seg på. I så fall er dem godt gjemt.

Kastet ut

Vi fant en plass på skolegården hvor ingen andre barn i SFO lekte og var der knapt 10 minutter før vi ble kastet ut av området og fortalt at om vi skulle leke her måtte vi komme tilbake etter stengetid (som for øvrig da er litt i seneste laget for oss). Det er sikkert helt i samsvar med regelverket til SFO, men enkelte saker må ses på med skjønn, vi var ikke i vegen for noen.

Siden klokka ikke var mer enn tre måtte vi finne andre alternativer for lek og havnet da i skateparken som er beregnet for barn som er ganske mye eldre. Guttungen koste seg han, men med mye asfalt, skarpe betongkanter på skateelementer, høye ramper osv. gjør at vi ikke passer helt inn her heller. Dessuten ville vi, igjen, vært i veien om noen brukte det den dagen.

Les også: – Stusselig at kommunen ikke kan ha en lekeplass for de små

Kommunen må ta grep
Jeg ønsker egentlig ikke å angripe SFO og Solvang skole, men heller kommunen og mangelen på lekeplasser som ikke ligger i tilknytning barnehage eller skole. Vi har ikke barnehageplass før i august og fram til da trenger vi, og sikkert flere med oss, ett sted utendørs hvor barna kan leke og kose seg. Spesielt på slike finværsdager vi har hatt i det siste.

Private fasiliteter som Lekeland og Lilleputthammer kan ikke telles med da dette er privateid og i tillegg koster penger (vi har sesongkort på Lekeland, men det er ikke åpent man-ons).

Det er ikke så mye mer som skal til enn et lite grøntareal med klatrestativ og ei sandkasse.

Håper kommunen kan se verdien i å ha en boltreplass og et samlingspunkt for de minste øyværingene.

Mari Aasbakken

Øyer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags