Ommøbleringen i Øyer en prøveordning

«Hellig rom for alminnelig liv» er Hamar bispedømme sin visjon. Ommøbleringen i Øyer kirke er en oprøveordning, skriver prost Anita Dalehavn.

«Hellig rom for alminnelig liv» er Hamar bispedømme sin visjon. Ommøbleringen i Øyer kirke er en oprøveordning, skriver prost Anita Dalehavn.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

leserinnlegg 

I nettutgaven til GD kunne vi mandag 10. september lese om Øyer kirke. Noen hevder at Øyer kirke har fått «et mer lavkirkelig rom eller et bedehus», og ingressen antyder at det er sokneprest Geir Wiknes som har «ommøblert kirkerommet» og valgt farge på gulvet.

I en slik sak er det ikke unaturlig at det er delte meninger. Men her har noen få uttalt seg og vært kritiske til både fargevalg og møblering av kirkerommet, og det er deres syn kommer til orde i avisa.

De endringene som er gjort i Øyer kirke er innenfor rammene av gjeldende regler og retningslinjer. Geir Wiknes’ rolle i disse beslutningene har vært forberedende og begrenset, men viktige. Som menighetens sokneprest har han løftet saken fram for hhv. menighetsråd og fellesråd. At avgjørelsene som da er tatt presenteres som sokneprestens avgjørelser, blir misvisende.

Nettopp fordi saken berører så mange, er ommøbleringen en prøveordning. «Hellig rom for alminnelig liv» er Hamar bispedømme sin visjon, en visjon der kirken virker og eksisterer i spennet mellom tradisjon og fornyelse. I dette arbeidet vil vi alltid være avhengig av både ansatte og frivillige, og meninger vil brytes mot hverandre.

Når Geir Wiknes slutter og flytter til Elverum, mister bygda en god prest med stort engasjement.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags