Oppretthold fastlege-kontoret

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Leserinnlegg 

I tirsdagens formannskap ble det vedtatt å innstille på at legekontoret på Tretten legges ned. Det synes Øyer SV er synd. Spesielt skuffet er vi over Senterpartiets standpunkt i denne saken.

Argumentene handlet i all hovedsak om økonomi og kommunens ressurser, men også kvalitet ble nevnt som en viktig faktor, selv om det ikke i dag er noe som tilsier at legekontoret på Tretten drives uforsvarlig.

For Øyer SV handler denne saken om mye mer en kommunens økonomi, det handler snarere om at innbyggerne skal ha nærhet til tjenestene i kommunen og om å verne om bosettingsgrunnlaget på Tretten.

Når man legger ned flere og flere tjenester på Tretten vil også folk flytte på seg og det blir vanskelig å tiltrekke seg nye innbyggere. Dermed kan det som ser ut som en økonomisk besparelse med tanke på legekontoret, slå ut som er stor kostnad for å opprettholde andre tjenester.

For eksempel vil kostnad per elev ved Aurvoll skole stige betraktelig hvis elevtallet går ned, og spinninga går opp i vinninga. Hvis man ikke da også på sikt har tenkt til å forslå å legge ned skolen?

Det vi vet er at det er de eldste aldersgruppene som bruker fastlegen hyppigst, i snitt 2,5 flere ganger enn de yngste. Samtidig vet vi at andelen eldre i Øyer kommune vil stige de kommende tiårene, og at det spesielt for disse er viktig å ha fastlegen i nærheten.

Derfor mener Øyer SV at det også i framtida er riktig å være til stedet, både på Granrudmoen og på Tretten, og vil kjempe for det i kommunestyremøtet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags