Svarteper

Ida Aaen Kristiansen kritiserer ordfører Brit Kramprud Lundgård.

Ida Aaen Kristiansen kritiserer ordfører Brit Kramprud Lundgård. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

leserinnlegg
Jeg ble så lei meg og skuffa når jeg så dokumentaren «Svarteperspelet» på NRK. At en ordfører kan gå ut med slike uttalelser, det skremmer meg. Med et slik overtramp som ordføreren har gjort, tror jeg at å beklage nå, ikke vil ha så mye å si for de fleste Øyværinger.

Hadde hun bare vært ydmyk og sagt det som det var tidligere, at Øyer kommune og ordføreren ikke håndterte denne saken riktig. At det har vært mangel på informasjon og de kan forstå at folk reagerer som de gjør. Så tror jeg at de fleste ville ha forstått. Men i stedet velger ordføreren å uttale seg i media, på den verst mulige måten. Hun går rett i strupen på innbyggere som bare stiller relevante spørsmål rundt en sak som har stor betydning for alle som bor i bygda.

I stede for å lytte og se saken fra flere sider, velger hun å «stemple» folk i bygda som både rasister og utagerende! Og når man velger å dra rasekortet, ja da mener jeg at man har gått langt over streken, og satt i gang en helt annen diskusjon enn hva denne saken faktisk gjelder!

Husk at dette er innbyggere som har valgt ordføreren inn i den stillingen hun sitter i nå, innbyggere som har satt sin tillit til henne -om at hun skal gjøre det som er best for vår kommune. At hun står bak oss og jobber med oss, ikke mot oss. At hun jobber for at Øyer skal være en god og trygg kommune å bo i.

Ikke nok med at ordføreren uttaler seg som hun gjør, hun gjør det i tillegg på TV! Så alle i Norge kan nå se hva ordføreren i Øyer mener om sine innbyggere. -Det er flaut!

Og når ordføreren velger å sammenligne folk som sloss på bygdefester når hun var ung, med folk som har traumer -og som sikkert har opplevd ting verken hun eller vi noen gang kan forestille oss. Folk med så utagerende atferd at de trenger tilsyn døgnet rundt, den sammenligningen skjønte jeg ikke. Det virker bare utrolig naivt og to situasjoner som ikke sammenlignes i det hele tatt. 

Så var det disse pengene da, som jeg skjønner har vært en stor pådriver i denne saken, men til hvilke pris?

Hva betyr penger hvis folk skal gå å være redde i sin egen bygd?

Hva betyr penger hvis i verste fall det skulle skjedd noe fatalt som mange fryktet?

Er det virkelig verdt alle pengene når man ser hva som faktisk skjedde i Greåker?

Men uten at ordføreren skal føle at jeg henger henne ut, forstå meg rett, det er måten dette har blitt håndtert på som plager meg. Alle gjør vi feil og alle har vi sagt ting vi angrer på, men vi går ikke nødvendigvis ut i media med det. Og ikke går vi ut med en beklagelse i avisa i etterkant. 

Vi stiger ned fra den «høye» hesten vår og møter de vi har såret og ber om unnskyldning. Og så kan vi bare håpe at vi kan klarer å bygge opp igjen et tillitsforhold.

Man kan ikke gjemme seg bak en beklagelse i en avis, det funker dessverre ikke sånn.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags