Peer Gynt: Når forestillingene er over vil hele arenaen ryddes grundig

IVARETAS: Den nye Peer scena på Gålå til forestillingen sommeren 2019 vil bli ryddet i etterkant av forestillingene.

IVARETAS: Den nye Peer scena på Gålå til forestillingen sommeren 2019 vil bli ryddet i etterkant av forestillingene. Foto:

Av
DEL

Leserinnlegg
Jeg viser til Inger Kristin Thorstad sitt leserinnlegg, trykt i GD 17. desember. Vi har forståelse for hennes bekymring, og er glad for at hun engasjerer seg og stiller krav til oss. På denne måten kan vi bli bedre. Vi har ikke vært dyktige nok til å raskt rydde sceneområdet grundig nok, og vi beklager at dette arbeidet enkelte år har dratt ut i tid. 

I 2018 ble vi miljøsertifisert arrangement og med denne sertifiseringen har vi også forpliktet oss til gode løsninger for avfallshåndtering. Bærekraft er viktig for oss i Peer Gynt og vi tar vare på mye for fremtidig bruk. I høst har vi bygd et verksted på Gålå, i bakkant av orkesterhuset. Der vil vi ha plass til å lagre materialer for gjenbruk. I tillegg vil vi i større grad benytte lagringstelt for å lagre det vi måtte ha av utstyr. 

Utbygging for 2019: Utbygging av scenen for 2019 er avklart med Sør-Fron kommune. I tillegg har vi vært i dialog med eier av Gålåvatnet for å sikre at vi sammen skaper best mulig løsninger også for strandsonen. Vi har sammen blitt enige om hvilket ansvar vi har og hvilket ansvar andre har for at området skal være til glede og rekreasjon.

Scenografien for kommende forestilling er en midlertidig konstruksjon og vil i sin helhet kun benyttes så lenge vi har denne regien på Gålå. De fleste byggematerialer som skal benyttes er lette å fjerne igjen når vi bytter til ny regi.


Vi bruker flyttbare betongelement i stedet for å støpe i betong. Det er nøye planlagt fra både arkitekt og prosjektør at konstruksjonen skal rives, og at stranden på scenen ved Gålåvatnet nullstilles. Konstruksjonen blokkerer ikke passasjen langs strandlinjen i enden av Gålåvatnet, og det er tre meter fra vannspeilet og ut til vannet. Denne sonen vil sikre at stranden fremstår ryddig til glede for de som bruker Gålåvatnet.

Vannspeilet setter store krav til oss som produsent og vi benytter i større grad eksterne ressurser enn tidligere. Det vil stilles høye krav til opprydding under og etter at arbeidet er igangsatt. Dette er en integrert del av byggeplanene. Når forestillingene er over vil hele scenografien og arenaen som helhet ryddes grundig. Vi skal leie inn ekstra ressurser slik at opprydding skjer raskt etter stemnet slutt. Dette gjør vi for at våre frivillige, gjester, hytteeiere og alle som er glad i Gålå, skal nyte godt av den vakre naturen som omgir våre forestillinger.

Ny «Peer Gynt»: «Naturen og det flotte Gålåvannet ...» 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags