Det er positivt at en framtredende Høyre-politiker inviterer til et selvkritisk blikk på dagens regjering

VIKTIG: Heidi Nordby Lunde, leder i Oslo Høyre, utfordrer Erna Solberg om ulikhet. Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix

VIKTIG: Heidi Nordby Lunde, leder i Oslo Høyre, utfordrer Erna Solberg om ulikhet. Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

GD MENER
Høyresida i Norge har ikke vært flinke nok i debatten om ulikhet, sier Oslo Høyres leder, Heidi Nordby Lunde, til Klassekampen. Hun utfordrer sin egen partiledelse og sitt parti om å være langt mer aktiv i debatten om et Norge med stadig større ulikhet.

Lundes uttalelser treffer ikke bare hennes eget parti. I enda sterkere grad går hovedstadens Høyre-leder ut mot Fremskrittspartiet og partileder Siv Jensen. Heidi Nordby Lunde mener det er en avsporing av debatten når innvandring gjøres til forklaring til stor ulikhet. «Vi bommer», erkjenner hun.

Erna Solberg vil avgjort ikke kritisere sin egen finansminister. Dermed blir regjeringssjefen selv hovedansvarlig for at både regjering og Høyre plasserer seg selv på sidelinja i debatten om større ulikhet i vårt samfunn.

Når Lunde forsvarer eiendomsskatt er det en debatt Høyre avgjort bør ta

Heidi Nordby Lundes begrunnelse er enkel å følge: De store driverne for ulikhet er globalisering og teknologi. Mange arbeidstakere, også i vårt land, mister og vil i økende grad miste fotfestet i arbeidsmarkedet.

Med lettelser for «de rike» og nye generelle belastninger for alle, øker skjevfordelingen. En slik utvikling gir grobunn for mistillit i befolkningen, påpeker Lunde.

Det er positivt at en så framtredende Høyrepolitiker inviterer til et selvkritisk blikk på politikken dagens regjering fører. På sitt vis er dette selvsagt en serve til opposisjonen i Stortinget. Samtidig vil særlig Høyre styrke seg på å reise debatter om virkningene av Regjeringens politikk. For Frp og Siv Jensen er utfordringene og kritikken fra Lunde langt på veg drepende.

Dersom Frp mister legitimiteten for sitt innvandringskort, hva står da tilbake for Siv Jensen? Når Lunde i tillegg forsvarer bruk av eiendomsskatt er det en debatt Høyre avgjort bør ta.Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags