Norske politikere i Marokko og de 30 sølvpengene

ADGANG: Skal det bli lettere for folk fra u-land å gå adgang til Norge, spør innsenderen og vil gjerne ha svar fra politikere som Morten Ørsal Johansen (bildet).

ADGANG: Skal det bli lettere for folk fra u-land å gå adgang til Norge, spør innsenderen og vil gjerne ha svar fra politikere som Morten Ørsal Johansen (bildet). Foto:

Av
DEL

Leserinnlegg
Etter denne noe spesielle denne overskriften, skal jeg om litt komme med begrunnelsen. Gibraltar, eller Djebel al Tarek (Tareks Fjell), er det smale stredet mellom Europa og Afrika. Gibraltar er en britisk enklave helt på sørspissen av Spania.

Båten fra over Gibraltarstredet går over til Nord-Afrika og til Ceuta/Melilla (Spansk enklave). Derfra passeres grensen inn i Marokko. Dette føles, og er som å komme til en annen verden.

For mange år siden kjørte jeg og familien med bil og campingvogn nedover i Marokko. Vi kjørte langs Atlanterhavskysten, og innom byene Rabat og Casablanca, før vi svingte i retning Marrakech. På veien videre kunne vi skimte de store Atlasfjellene med Sahara-ørkenen som ligger øst for disse, (Sahara betyr ørken). Vi kjørte gjennom byen Setatt, og kom deretter til den vakre og eksotiske byen Marrakech. For å forstå noe særlig om denne byen så må den oppleves.

Nå vil jeg komme med min begrunnelse når det gjelder overskriften på dette debattinnlegget: Den 10. og 11. desember skal FN holde en stor konferanse i Marrakech, med bl.a. nye vedtak som gjelder såkalt "oppmykning" av lover og regler for innvandring fra u-land til Europa. Dette vil i praksis bety at det skal bli lettere for folk fra u-land å få adgang til Norge og andre rike land. Resultatet av slike vedtak, det vil bety en kraftig økning av folk som vil være med og dele våre goder.

Mange som forsvarer dette, de prøver å bortforklare med at det ikke er slik det vil bli, og de forsøker å få oss til å tro på det de sier. For noen dager siden, så hørte jeg et TV-program, der en stortingsrepresentant fra Fremskrittspartiet sa at det ikke hadde ingen hensikt å stemme imot i denne saken. Begrunnelsen han som han kom med var "at dette ville bli vedtatt uansett hvordan Frp stemte", så derfor ville Frp stemme for forslaget.

Når jeg hører en slik argumentasjon fra mitt tidligere parti, og som er noe helt annet enn det partiet tidligere har sagt og lovet i hver eneste valgkamp, da er det å tenke på det som skjedde i Jerusalem i påsken for snart 2000 år siden. Den gang var det han som solgte sitt ord og sitt løfte for 30 sølvpenger.

Det er sikkert hyggelig og godt å være på Stortinget, men jeg vil gjerne at stortingsrepresentantene fra Oppland skal fortelle sine velgere om hva de vil stemme i denne viktige saken. Dette gjelder også representanten fra Frp, Morten Ørsal Johansen. Jeg ønsker ikke lange bortforklaringer og tomprat, men et klart: JA eller NEI.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags