Vi vil ikke bli lurt

Av
DEL

leserinnlegg
Politikk i dag blir lett å forveksle med manglende helhetstenkning og en erkjennelse av at det ikke lenger handler om gamle skillelinjer. Kortsiktig atferdsendring à la subsidiering av dyre elbiler på vestkanten, blir symbolet på en vellykket miljøpolitikk. Men hvem tar «regninga» når vanlige folk følger etter, men uten de samme subsidier?

Folk kan komme til å følge seg lurt. Og de har ikke de gamle referansene. For et par uker sine lastet jeg ned The Crime of Congo, skrevet av Sir Arthur Conan Doyle. Kong Leopold kunne herje med dette landet. Særlig det faktum at Kodak gjorde et kamera tilgjengelig for folk flest, gjorde det mulig å dokumentere overgrepene. Boka The Heart of Darkness skulle vært folkeskole pensum.

I Aftenposten lørdag 5. januar leser jeg en leder med tittelen «Rettferdigheten må skje i Kongo». Hva sier dette? Plattformer som er lagt har i mange tilfeller vært dysfunksjonelle.

Britenes rolle i Midtøsten. Det måtte bli uro?

Du må ikke nødvendigvis gå til Klassekampen for å se hva vi står ovenfor. Aftenposten har endret seg på 40 år! 

Vi må ta vare på det historien kan lære oss.

Folks tålmodighet har en grense. Nå får vi se konsekvensene av Brexit i Nord Irland.

Forhåpentligvis blir det ingen ny borgerkrig. Men briten har allerede forberedt nye styrker for å

ta hånd om økt spenning, eventuelt vold.

Politikere blir ha såpass kunnskap og empati at de ser seg som ledere. Da må de være klar over at folk fortsatt Won´t Get Fooled Again. (The Who: Who`s Next).

Tor Ødegården, Øyer

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags