Bredebygden er det beste posten å være innlagt på

Gro Holø ber om at døgnenheten ved det distriktspsykiatriske senteret i Bredebygden blir opprettholdt.

Gro Holø ber om at døgnenheten ved det distriktspsykiatriske senteret i Bredebygden blir opprettholdt. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

leserinnlegg  

På verdens dagen for psykisk helse kom beskjeden om at Sykehuset innlandet vurdere å legge ned posten DPS Lillehammer AVD Otta. For oss som er pasienter i psykiatrien, vil det få flere konsekvenser. Det går seg utover avstand når en skal på permisjoner. Permisjoner er en viktig del av behandlingen for å komme ut i hverdagen igjen.

For oss som har små barn er permisjoner en utrolig viktig del av behandlingen. Små barn har ikke perspektiv på tid, og for dem er det ekstra viktig med hyppig besøk. Andre pårørende trenger også oppfølging. Hvordan kan det bli god oppfølging når reiseavstand blir for lang når du bor ytterst i distriktet?

Hvordan blir pasientens sikkerheten ivaretatt? Når plasser blir lagt ned, blir det trolig bare de med tung psykiatri som blir ivaretatt. Ventelistene blir lengre, i verste fall dør du i behandlingskøer fordi det ikke er ledig plass.

Det er i psykiatrien det dør flest mennesker. Når noen velger å begå selvdrap får dette også stor samfunnsøkonomisk konsekvens. Pårørende som skal i ivaretas, barna våre de mest sårbare utvikler senskader og havner selv i psykisk helsekø. Å bygge ned senger i psykiatrien er ikke det smarteste som kan skje. Hvem vil ta på seg ansvaret for konsekvensene dette på lang sikt få for samfunnet.

Selv har jeg hatt et lengre opphold i psykisk helsevern. Jeg har vært innlagt på både på Lillehammer og PDS Lillehammer avd. Otta. Både jeg og medpasienter har samme konklusjon: Bredebygden er det beste posten å være innlagt på. Her får vi aktiv behandling hver dag. Det være seg fysisk aktivitet og ulike samtalegrupper.

For oss pasienter er det ingen tvil om hva som er best. Til ledelsen ved sykehuset Innlandet; jeg håper dere bruker slagordet for verdensdagen for psykisk helse – vær raus med hverandre. Bruk penger på oss svake i samfunnet og sikre oss i distriktet en bærekraftig behandling i framtiden også.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken