Vi burde snakke mer åpent om psykisk helse

- Vi burde snakke mer åpent om psykisk helse, skriver Dana Jouhar, Fylkesstyremedlem, Elevorganisasjonen i Oppland.

- Vi burde snakke mer åpent om psykisk helse, skriver Dana Jouhar, Fylkesstyremedlem, Elevorganisasjonen i Oppland. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

leserinnleggI dag så hører vi oftere at flere folk sliter psykisk. Vi hører også om de skumle statistikkene som vi også kan mistenke er mørketall. Vi vet at det er også noen som sliter såpass at de velger å ende livet sitt. Flere menn enn kvinner. Det er utrolig trist at folk føler den eneste utveien for å slippe alt det vonde i livet, er å ende det.

Vi burde snakke mer åpent om psykisk helse. Tørre å snakke om det som kan gå galt om vi ikke hjelper folk som trenger det. Kanskje burde vi allerede starte med dette i barnehagen? Fortelle foreldre at unger, til og med foreldre, kan oppleve å slite med noe. Alltid ha det som et tema på grunnskolen. Spesielt ungdomsskolen, fordi det er den tiden folk leter etter å bli akseptert. De ønsker å passe inn. Men det aller viktigste er vel å snakke om dette på videregående. Der livet forandrer seg mest.

Det burde bli lettere for oss mennesker å snakke om det som er vondt. Fordi det vil være med å forebygge, ikke smitte til det verste. Vi snakker ikke høyt om det verste fordi det blir regnet som tabu i noen sine øyner, og det skal det ikke være. Vi mennesker har det jævlig noen ganger og dette må vi tåle.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags