Gå til sidens hovedinnhold

Kaste mat

Artikkelen er over 4 år gammel

leserinnlegg Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

2.500 reinsdyr skal destrueres pga. oppdaget skrantesyke. Men først er det vanlig reinsdyrjakt på vidda. 

Etter sigende er disse dyrene siste rest av Nord Europas villreinstamme. De holder seg der, og faren for å smitte andre rein er ikke til stede. De kan derimot smitte andre hjortedyr i området.

Stammen skal utryddes, og den veldig sunne og gode maten skal destrueres! Ikke samles i fryselagre til senere forbruk. Det sies at myndighetene har ikke kapasitet. Men å sende betalte jegere til vidda i november og skyte rubb og stubb, det klarer de helt fint.
 

Hvorfor haster det slik?

Hvorfor kan ikke jaktlag fra andre steder bli invitert til utvidet sesong?

Hvorfor sjekkes det ikke om noen har et fryselager eller fem til kjøttet?

Jeg skjønner at det er viktig å stoppe utviklingen av skrapesyken. Men jeg skjønner ikke at det må resultere i at man kaster så mye flott mat.

Metter H. Elfving, Lillehammer