Aksjon Brekkebakken FV 388

Brekkebakken blir fortsatt ingen perfekt veg, men i alle fall mye bedre og sikrere for trafikantene.

Brekkebakken blir fortsatt ingen perfekt veg, men i alle fall mye bedre og sikrere for trafikantene. Foto:

Av
DEL

leserinnlegg
"Aksjon Brekkebakken" ble satt i gang av undertegnede sammen med driftige damer på Kolflata våren 2015. Vi mente at nå var nok, nok. "Bulkebakken". Nærmere 500 underskrifter fikk vi, og tok kontakt med Anita Brenden Moshagen i Oppland fylkeskommune uten imponerende respons. Hun skyldte bare på manglende bevillinger og mange viktige prioriteringer andre steder. Saken var også fremmet for daværende ordfører Odlo, som bare henviste til tidligere planforslag og prioriteringer fra fylkeskommunen og anbefalte oss å trykke på fylkeskommunen.

Under folkevalgtopplærings-møte etter valget i 2015 tok undertegnede (jeg ble vara for Høyre) opp Brekkebakken, og mente dette var høyaktuelt etter mange bulker og nestenulykker den senere tid og at det er en opptrekksvei til 3 boligområder, barnehage og stor gjennomgangstrafikk til Venabygdsfjellet, og over til Folldal og Hjerkinn.

Påtroppende ordfører Arne Fossmo tok da straks tak, og sa til Amund Sønsteli (leder utvalg for plan og teknisk, UPT) under møtet at dette skulle ha høyeste prioritet. Jeg vil berømme Arne Fossmo for responsen, og for forslaget hans om at Ringebu kommune kunne forskuttere kostnadene inntil fylkeskommunen fikk orden på økonomien.

Videre prosedyre kjenner jeg lite til. Uten denne responsen fra Fossmo, er jeg redd vi ikke hadde sett noe til det fenomenale anleggsarbeidet i Brekkebakken som nå foregår på mange, mange år.

Brekkebakken blir fortsatt ingen perfekt veg, men i alle fall mye bedre og sikrere for trafikantene.

Nils Johan Todal

Varamedlem for Høyre i Ringebu kommunestyre

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags