Makerspace i Ringebu

KREATIVT: Ringebu kommune arbeider med å etablere et Makerspace i det gamle biblioteket.

KREATIVT: Ringebu kommune arbeider med å etablere et Makerspace i det gamle biblioteket. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Leserinnlegg 
Det skal bli makerspace der det tidligere var bank og sist bibliotek på Ringebu. Makerspace er kanskje et utrykk som blir brukt i fagmiljøer, men som vi alminnelige folk ikke riktig vet hva betyr. Jeg har spurt mange.

Til slutt gikk jeg inn på nettet for å bli opplyst. Forklaringene var på engelsk, må vite. Det var flere forklaringer. Men en dag sto det i avisa hva makerspace skal være. Det skal være et kreativt verksted.

Ringebu kommune vil se om kreativt verksted kan stimulere den kreative og praktiske skaperevnen hos innbyggerne. Det skal legges til rette for eksperimentering, læring og mestring på andre felt enn de tradisjonelle interessene.

Det nye Innovasjonssenteret, er ikke det kreativt? I det nye fine biblioteket vårt foregår det mye utenom bare utlån. Kaupanger blir også brukt til mange aktiviteter. Hva mer skal foregå, og hvem skal legge til rette for kreativiteten?

Historielaget vil gjerne ha skolemuseum og magasin i det gamle biblioteket. Det kunne  også være et sted der utvandra amerikanere og andre kunne henvende seg for å få hjelp til å finne slekt. Dette er kanskje ikke kreativt nok for makerspace?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags