Trapp til 2 millioner, er det nyttig?

En gründers største problem er neppe å gå i trapper, skriver Gunnar Ramsvatn.

En gründers største problem er neppe å gå i trapper, skriver Gunnar Ramsvatn.

Av
DEL

leserinnleggRingebu kommune planlegger å bruke to millioner kroner på trapp til «Stedsutvikling», som støtte til å skape innovasjoner. Er det nyttig?

Det er naturlig å stille spørsmålet: Hvem sine interesser skal dette tjene?

En gründers største problem er neppe å gå i trapper. Gründere er opptatt av å skape tjenester, konsepter, produkter og å inngå avtaler spesifikke kunder er tjent med og vil betale for. Kun dette skaper virksomhet med inntjening og derved arbeidsplasser.

Dette medfører at fokus må være på kunder og nytteverdi, kunnskap, økonomi og overlevelse, mindre på egen komfort.

Det gründere som regel sliter med er stor risiko, manglende inntekter og mye ulønnet arbeid. De fleste setter bolig, familiens økonomi og komfort og alt de har i pant, uten noen form for sikkerhetsnett eller fallskjerm. Dette kan knekke den sterkeste ildsjel nå det butter imot.

Fylkesordfører Hagen sier til GD: «En må tenke på hva en vil ha ut av dette innovasjonssenteret, og ta en helhetsvurdering av hvordan en bruker midlene».

Vel og bra, men så var det dette med ståsted og fokus da. Fra undertegnedes ståsted virker det som nytteverdien av alle disse skattepengene ikke kommer innovasjonen og resultater til gode, men snarere politikernes egeninteresse av å bygge noe fint, egen politisk nytteverdi.

Kanskje hadde det vært en bedre idé og tenke: Hva trenger gründere, individuelt, for å lykkes og skape resultater? Hvordan kan vi bidra til at alle disse skattepengene investeres slik at de gir avkastning i form av arbeid og inntekter over tid, snarere en å være brukt opp gjennom nedsalting i en trapp?

Eksempler, for å nevne noe, på forhold det kan være behov for hjelp og støtte til kan være:

Kunnskapsutvikling, utvikling av kunderelasjoner og markedsføring, driftskostnader og utstyr, sikkerhetsnett rundt familie, helse, avbrudd og kriser…..

Men, som fylkesordfører Hagen sier: «Det blir et landemerke for Ringebu og senteret».

Kan vi leve av det? Gudbrandsdalen sliter med å skape nok virksomhet for å utvikle gode samfunn hvor ungdommen kan satse for fremtiden. Trapper og motbakker har vi nok av.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags