Et rådmannsstyrt Ap i Ringsaker

STYRING: Innsenderen kritiserer ordfører Anita Ihle Steen i Ringsaker for å la seg styre av rådmann Jørn Strand (t.v.). Til høyre varaordfører Geir Roger Borgedal.

STYRING: Innsenderen kritiserer ordfører Anita Ihle Steen i Ringsaker for å la seg styre av rådmann Jørn Strand (t.v.). Til høyre varaordfører Geir Roger Borgedal. Foto:

Av
DEL

Leserinnlegg

Så sent som 20. juni ble det vedtatt et prosjekt nr. 70183, kostnadsberegnet til 9 millioner. Prosjektbeskrivelsen lyder ”I forbindelse med utviklingen av Mjøsparken som et attraktivt friluftsområde, skal området ved pumpehusene og strandlinja mellom pumpehusene og rustes opp”.

I tråd med rådmannens innstilling ble prosjektet vedtatt finansiert med 5 millioner i 2019 og 4 millioner i 2020. Nå oppretter rådmannen i tillegg et prosjekt nr. 70194 der prosjektbeskrivelsen lyder ”I forbindelse med utviklingen av Mjøsparken som et attraktivt friluftsområde, skal området ved pumpehusene rustes opp”.

Her beskrives egentlig en utvidelse det første prosjektet. Nå er prosjektet fire ganger så dyrt.

Er det god planlegging og styring av prosjekt og økonomi, eller er det impulskjøp utenom handlelappen? Hva med rammedokumentets troverdighet som økonomiske styringsverktøy? Dokumentet tar forbehold om økte driftskostnader pga. lønnsøkninger og statsbudsjett, men ikke om store økninger i investeringer.

Ap, SV, MDG, KrF og Høyre velsigner økningen. Foreløpige bevilgninger til Mjøsparken er da 163 millioner. Hvor stor blir snøballen før den stopper?

I budsjettet avsettes 2 millioner til "forberedende arbeid" med båthavna. Vær oppmerksom på at fra pumpehusene og båthavna er det ennå 180 meter urørt strandlinje som vender mot Mjøstårnet og Skibladnerbrygga. Det kommer garantert krav om opprustning her mens vi er i gang.

Hva blir så prislappen når det kommer ei ny kreativ tegning fra våre konsulenter? Kanskje 30 millioner i rammesaken, som så blir til 60 millioner i budsjett?

Hvis maktfordelinga ikke endres etter valget spiller summen ingen rolle, det blir vedtatt uansett. Imens vil Ap bruke valgåret til å skryte av at det endelig skal ofres noen kroner til å rette opp gamle feil og uverdige forhold ved våre sykehjem.

Jeg har lovet å jobbe for at vi skal få en mindre rådmannsstyrt kommune uten et rådmannsstyrt Ap i flertall. Det er egentlig dere velgere som må gjøre jobben i valget til høsten. Lykke til!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags