Høyre, en driver for økt e-skatt

STØTTER AP: Høyre i Ringsaker støtter Ap-ordfører Anita Ihle Steen i de fleste sakene og blir en pådriver for e-skatt, mener Sps gruppeleder.

STØTTER AP: Høyre i Ringsaker støtter Ap-ordfører Anita Ihle Steen i de fleste sakene og blir en pådriver for e-skatt, mener Sps gruppeleder.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Leserinnlegg
Etter noe over to år som aktiv politiker begynner rollen å sette seg selv om man naturligvis lærer nye ting hver eneste dag.

Det dukker stadig opp nye saker og mulige prosjekter som vi som politikere skal ta stilling til, og man ønsker at beslutningene skal være til det beste for våre innbyggere samtidig som det skal kunne forsvares økonomisk.

Slik jeg ser det er vi som politikere valgt inn for å fronte saker som betyr noe for våre innbyggere, men jeg har etter hvert innsett at ikke alle ser det på samme måte.

At man i enkelte saker opplever at de som er politisk valgt snakker administrasjonens sak ut i befolkningen, syns jeg er beklagelig ovenfor de som har brukt stemmeretten sin.

Slik kan man ikke holde på, og som velger hadde jeg blitt direkte skuffet.

Det skjer mye i Ringsaker, sier mange til meg, noe jeg er stolt av at det gjør.

Men man kan ikke bare alltid lene seg bakover og la sak etter sak om vekst og utvikling stemmes igjennom uten å løfte blikket og vurdere helheten. Utvikling både i bygd og by og vedlikehold er vårt ansvar.

Politikeren blir ofte møtt med ønske om at saker skal stemmes igjennom fort, slik at det ikke blir forsinkelser i prosessene videre. Dette til tross for at det er tunge og viktige avgjørelser både for oss og våre etterfølgere.

Jeg liker å sammenligne bruk av kommunale penger med hvordan vi selv bruker våre egne penger. Hva vil resultatet bli om vi privat bare tar raske avgjørelser? Ville alle avgjørelsene da bli like gode?

I Ringsaker opplever vi at både Ap og Høyre jubler hver gang det dukker opp et prosjekt hvor det skal brukes store summer, enten det er brygge, basseng eller andre ting. Opposisjonspartiet Høyre stemmer nesten uten unntak sammen med Ap i formannskap/planutvalg.

Dette betyr i praksis det selvutnevnte opposisjonspartiet Høyre er en direkte driver for økt eiendomsskatt selv om de hadde som mål at eiendomsskatten skulle halveres i 2017.

Om Ringsaker Høyre fortsetter på den måten de gjør nå kan de like gjerne ha felles liste med Ap ved neste kommunevalg.

Noen vil mene at Ringsaker Senterparti er imot mye, noe som bare delvis er riktig. Vi ønsker vekst og utvikling i bygd og by, gode skoler, bredbånd og fiber, et godt barnevern, verdig eldreomsorg og et nærpoliti mm.

Vi vil at pengene skal brukes på steder der de trengs mest. Vi mener at hver sak må veies opp mot et mulig større behov et annet sted, samtidig som kostnadene må holdes nede. Siden kommunens gjeld er økende år for år, betyr det at en del prosjekter må vente til det er rom for det økonomisk.

Nevnes kan f.eks. ungdomsskolene på Nes, i Furnes og Brumunddal og Ringsaker Bo og Aktivitetssenter, Sundheimen, Helgøya - hvor flere eldre deler dusj og toalett.

Slik har vi jobbet så langt i perioden og det kommer vi til å fortsette med.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags